Roláda podle 100 let starého receptu. Krémová náplň dosahuje dokonalé chuti

Rolády dnes koupíte na každém kroku, není přitom nic tak těžkého na tom si jednu udělat doma. Potěšíte tak tím své blízké a ve výsledku i sebe. 

Pokud pečení nemáte zrovna dvakrát v lásce, ale přesto jste dostali chuť na něco sladkého a doma dělaného, není lepší řešení než nepečené recepty. Nejen, že na udělání nejsou tak těžké, navíc vám ani nezaberou tolik času a rozhodně kvůli nim nebudete muset uklízet celou kuchyň. Na pomoc si navíc klidně můžete vzít i děti, jelikož tento konkrétní recept je tak lehký, že se na něm i ony něco nového mohou naučit.

Ingredience a postup přípravy rolády

Budete potřebovat:

  • Pět polévkových lžic kakaa
  • Tři sta padesát gramů sušenek dle vašeho vlastního výběru
  • Dvě stě padesát mililitrů plnotučného mléka
  • Padesát gramů kvalitního másla
  • Čtyřicet gramů moučkového cukru
  • Dvě stě třicet mililitrů smetany ke šlehání
  • Sto dvacet gramů mascarpone
  • Tři polévkové lžíce kokosu
  • Mixér
  • Středně velkou mísu
  • Hrnec
  • Metličku
  • Pečící papír

Přichystejte si sušenky dle vaší volby a vhoďte je všechny do mixéru. Jen dávejte pozor na to, aby náhodou neměly krémovou náplň. Rozmixujte je na prach a přidejte k nim veškeré kakao, opět mixér zapněte na nejvyšší otáčky a mixujte. Následně celý obsah z mixéru vyprázdněte a nasypejte do středně velké mísy.

Jednoduché, rychlé a nanejvýše chutné

Ještě předtím, než s receptem vůbec začnete, je důležité nechat máslo rozpustit na pokojovou teplotu. Bude se vám s ním o hodně lépe pracovat. Následně jej vezměte, přidejte do hrnce a nechejte rozpustit do tekuté podoby. Tu potom nalijte do mísy ke směsi z kakaa a sušenek a vše do sebe řádně zapracujte. Přilijte mléko a metličkou pořádně promíchejte. Jakmile vám těsto začne houstnout, metličku odložte a spolehněte se již jen čistě na vaše ruce.

Vytvarujte jednolitou, mírně lepkavou hmotu. Nyní si vezměte další mísu a vlijte do ní veškerou smetanu. Přisypejte i moučkový cukr a s pomocí mixéru šlehejte, dokud směs nezačne houstnout.

V tomto momentě přichází řada na mascarpone, které do směsi přidejte a zašlehejte jej. Vzniklou směs rozdělte na dvě poloviny, do jedné vsypejte a mixérem zapracujte kokos, druhou nechejte jen tak.

Přichystejte si pečící papír a rozložte na něj rovnoměrně těsto. Klidně si na pomoc vezměte i váleček, abyste z něj udělali obdélník. Ten potřete kokosovým krémem, zatočte dokola a zabalte do potravinové fólie. Nechejte vychladnout v lednici a mezitím smíchejte druhou polovinu krému s trochou obyčejného kakaa. Po vytažení roládu potřete zbylou směsí  a libovolně ozdobte. Podávat můžete například s šálkem kávy. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]