Celý život jste krájeli meloun špatně. Tohle je jediný správný způsob na světě, budete sami zaskočeni

Meloun je v létě snad to nejlepší, co doma můžete mít, jelikož ho můžete sníst kvanta a stejně nepřiberete. Navíc vám dodá tolik potřebné tekutiny a jako bonus si pochutnáte. 

Vodní meloun je jedním z nejzdravějších sezónních potravin a není nad to, když ho ještě před podáváním necháte krásně vychladit v lednici. Poté ho už jen stačí nakrájet, což ovšem není vždy tak jednoduché, jak se může zdát. Pokud se tedy nerozhodnete dát šanci tomuto jednoduchému způsobu. V takovém případě vám krájení melounu nezabere více, než pouhých pět minut a to ho zvládnete nakrájet úplně celý!

Jak tedy správně krájet meloun?

Nejprve je důležité se zamyslet nad tím, jestli vám vadí v melounu semínka. Pokud ano, tak si kupte takový, který je neobsahuje, jelikož tento způsob vás jich rozhodně nezbaví. Nyní se vrhněte na samotný meloun. Jak již bylo řečeno, nejlepší je ho před samotnou procedurou nechat pořádně vychladit v lednici. Bude vám potom chutnat zase o něco více.

Fotografie: Unsplash

Zároveň byste měli v obchodě vybírat takové melouny, které na sobě mají žlutou skvrnu. Poté totiž budete mít jistotu, že zrál na slunci dostatečně dlouho a bude krásně šťavnatý. Meloun rozkrojte na dvě poloviny. Jednu si vezměte a položte ji dužinou na pracovní desku. Nakrájejte meloun na silné proužky a pak ještě jednou kolmo tak, abyste získali tvary čtverečků. Poté již můžete nově vytvořené sloupky pouze vytahovat a užít si meloun i s přáteli a rodinou. Dobrou chuť!