Vzdušné Marshmallows za 15 minut. Nikdy by mě nenapadlo, že takovou pochoutku zvládnu udělat sama doma

Každé dítě miluje sladkosti a nemůže být nic lepšího, než si nějakou udělat doma. A určitě vám budou chutnat tyto domácí marshmallows.

Kakao s marshmallows je úžasná kombinace, kterou mají rády především děti. Vždy to tak bylo a asi to tak ještě dlouho bude. Vůně kakaa a sladkost marshmallows dokáží podplatit nejednoho milovníka sladkostí. A je naprosto úžasné, jak jednoduché je vyrobit si marshmallows doma. Nebudete potřebovat ani drahé suroviny a ani moc času. Mohou totiž být vyrobeny z nejdostupnějších produktů a jsou hotové za 15 minut.

Zvládne to každý

K přípravě těchto lahodných cukrovinek si připravte formu o průměru 20 cm. Potom totiž budete mít možnost vyrobit si dostatečně vysokou vrstvu marshmallows, ze které potom můžete krájet jednotlivé kousky. A to poté záleží už jen na vás, jaký tvar budou vaše sladkosti mít. Určitě si je vyzkoušejte udělat.

Co budete potřebovat

  • 10 g želatiny
  • 220 g cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 120 ml vody
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • dle chuti barvivo

Nic na tom není

Želatinu zalijte 60 ml studené vody. Nechte nabobtnat. Poté si připravte cukrový sirup. Smíchejte 60 ml vody, cukr a vanilku. Zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí. Po uvaření stáhněte z ohně. Želatinu si nalijte do hrnce a zahřívejte, dokud se nestane úplně tekutou. Poté ji rozšlehejte.

Za stálého míchání do ní pomalu přidávejte cukrový sirup. Do směsi nyní přidejte i několik kapek potravinářského barviva. Poté důkladně promíchejte. Do formy si dejte pečicí papír a vymažte ji slunečnicovým olejem. Vzniklou hmotu dejte do formy a dejte ji na 60 minut vychladit. Před tím ji ještě zakryjte potravinářskou folií.

A máte skoro hotovo

Smíchejte si kukuřičný škrob s moučkovým cukrem. Vyndejte vychladlou hmotu z lednice a poprašte ji škrobovou směsí. Poté si vrstvu nakrájejte na malé kostičky a ještě jednou je obalte v prášku z kukuřičného škrobu. Skvělý a jemný dezert už máte připravený. Raději ho uchovávejte v uzavřené dóze, aby časem nevyschla. Můžete ho skladovat velmi dlouhou dobu. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*