Piškotový koláč pro lenochy: Věnujte přípravě 5 minut a zbytek práce udělá trouba za vás. Excelentní recept z klubu dámských tajemství

Když člověk čeká návštěvu, většinou toho opravdu hodně nachystá a ještě k tomu chce aspoň něco málo upéct. Ne vždy je ale na pečení dostatek času.

Ne každý má dostatek volného času na to, aby trávil několik hodin v kuchyni při pečení. Ale ten, kdo má děti, ví, že ty chtějí velice často nějaký sladký koláč nebo buchtu. A pokud jim chcete udělat radost, ale zároveň nechcete strávit celé odpoledne v kuchyni, vyzkoušejte tento rychlý koláč. V kuchyni strávíte tak 5 minut a zbytek udělá trouba.

Co budete potřebovat

  • 3 vejce
  • 200 g cukru
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 75 g rozpuštěného másla
  • 150 g zakysané smetany
  • 240 g mouky
  • prášek do pečiva
  • ovoce dle chuti

Opravdu to je rychlovka

Nejprve si vyšlehejte vejce se solí a cukrem, dokud nevznikne hustá a nadýchaná pěna. Přidejte vanilkový cukr podle chuti. Zalijte rozpuštěným a vychladlým máslem a zakysanou smetanou, která má pokojovou teplotu. Vyšlehejte mixérem úplně do hladka. Do těsta přidejte například plátky broskví nebo ananasu, libovolné lesní ovoce a cokoliv, na co máte zrovna chuť.

Teď už vše zařídí trouba

Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a těsto do ní nalijte. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte přibližně 35 minut. To, jestli je buchta hotová, můžete zkontrolovat pomocí dřevěné špejle. Nyní už jen vytáhněte koláč z trouby a nechte vychladnout. Můžete ho posypat moučkovým cukrem a nebo polít rozpuštěnou čokoládou, záleží jen na vás.

Také si k tomu můžete udělat rychlý krém, na který budete potřebovat pouze zakysanou smetanu a moučkový cukr. Při pečení této buchty si ušetříte hromadu času, protože za vás trouba udělá víceméně veškerou práci. Přejeme vám dobrou chuť.