Maso je pro tělo důležité hned z několika důvodů. Dodává nám bílkoviny, vitamin B12, zinek, železo či mastné kyseliny, které jsou pro fungování těla důležité.
Máte rádi maso? Dříve bylo běžné, že se jedlo třeba jednou týdně na nedělní oběd. Dnes se ovšem doba mění a maso máte na talíři každý den, klidně i několikrát. Je tedy velice snadné se ho přejíst, jelikož třeba neznáte dostatek způsobů, jakými ho lze připravit. Určitě tedy oceníte tento originální recept, díky kterému máte šanci udělat ty nejlepší masové koláčky, jaké jste kdy jedli.
Ingredience a postup přípravy masa
Budete potřebovat:
- Pět set gramů mletého masa dle vaší volby, nejlepší je ovšem vepřové či hovězí
- Jednu větší cibuli
- Sto padesát gramů strouhaného sýra
- Tři vejce
- Bambucké máslo
- Dvě stě padesát mililitrů plnotučného mléka
- Sedm polévkových lžic mouky
- Sůl, pepř a koření dle vašich chutí a preferencí
- Středně velkou misku
- Potravinářskou fólii
- Váleček
- Krájecí desku
- Nůž
- Menší misku
- Papírové utěrky
Nejprve si vezměte mleté maso, to vybalte z obalu a vložte do středně velké misky. Rozklepněte na něj jedno vejce, přiložte celé bambucké máslo a dochuťte solí, pepřem a vámi vybraným kořením. Vezměte si cibuli, kterou nakrájíte na menší kousky a přihoďte ji do misky. Poté vše dohromady promíchejte, dokud vám nevznikne hmota, která bude připomínat těsto.
Jakmile to budete mít, vezměte si potravinářskou fólii a několik jejích vrstev položte na stůl. Nyní uchopte váleček, hmotu z masa na fólii umístěte a rozválejte ji do tvaru obdélníku.
Posypejte strouhaným sýrem a s pomocí další fólie vše zarolujte do jedné masové rolky. Roládu zabalte a umístěte na cca tři hodiny do mrazáku.
Celý pokrm zmáknete levou zadní
Jakmile ji vytáhnete po uplynulém čase z mrazáku, tak si nachystejte prkénko na krájení a každý kousek nožem nakrájejte na tloušťku jednoho centimetru. Nyní si vezměte menší mističku a do ní smíchejte zbylá dvě vejce, sůl, pepř, mléko a mouku. Po promíchání by vám měla vzniknout hmota podobná těstu.
V takovém vámi vytvořeném těstíčku každý kousek nakrájené rolády obalte. Vezměte si pánev, do ní nalijte dostatečné množství oleje a každý kousek ihned po obalení začněte smažit dozlatova. Po vytažení položte na rozložené papírové utěrky, díky čemuž se do nich vsákne přebytečná mastnota a v koláčcích zůstane jen to nejlepší. Dobrou chuť!