Masové plátky obalované v křehkém těstíčku si oblíbíte už po prvním soustu

Chcete s mletým masem vyzkoušet tak trochu netradiční recept? Pak se inspirujte masovými plátky obalovanými v křehkém těstíčku. Tento pokrm se dokonale hodí nejen k obědu či večeři, ale také k společenskému posezení s přáteli jako chuťovka.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu masových plátků obalovaných v křehkém těstíčku?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si:

  • ½ kilogramu mletého masa dle výběru
  • 150 gramů tvrdého sýra
  • 1 cibuli
  • 1 vajíčko
  • mletý pepř dle chuti
  • sůl dle chuti
  • slunečnicový olej dle potřeby na smažení

Na těstíčko si připravte:

  • 10 velkých lžic hladké mouky
  • sůl dle chuti
  • 2 vajíčka
  • 1 sklenici mléka

Jak postupovat při přípravě masových plátků?

Nejprve je potřeba zhotovit si masovou roládu, z které následně plátky budete tvořit. Začněte tedy ochucováním mletého masa. V míse si jej smíchejte s jemně nasekanou cibulí a také přidejte vejce, sůl a mletý pepř dle chuti. Nakonec masové těsto naneste na kus potravinové fólie a vytvořte jakýsi obdélník.

Na ten nasypte rovnoměrně nahrubo strouhaný sýr a pomocí fólie vše zabalte do rolády. Konce dobře utěsněte a dejte zamrazit do mrazáku na několik hodin.

Dokončování masových plátků a jejich smažení

Až bude masová roláda dobře zamražená, vyjměte ji z mrazáku, rozbalte z fólie a nakrájejte ostrým nožem na stejně silné plátky.

Ty pak pečlivě obalujte v polotekutém těstíčku, které jste připravili z rozšlehaných vajíček, soli, mléka a hladké mouky.

Plátky smažte v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova.

Servírování masových plátků se sýrem

Až budete mít všechny porce osmažené, nechte okapat přebytečný olej na papírových utěrkách. Pak masové plátky podávejte třeba s bramborovou kaší, bramborovým pyré či s čerstvým pečivem typu bagetka, houska a rohlík. Hodit se bude k pokrmu i kdejaká studená omáčka nebo dip. Vsadit můžete na kečup, tatarskou omáčku, hořčici, majonézu i barbecue. Přejeme vám dobrou chuť.

Tip na závěr: Vyzkoušet můžete i pivní těstíčko

Pokud vás obyčejné těstíčko nenadchlo, můžete zkusit i to pivní. Na přípravu je velmi snadné. Potřebujete:

  • 300 mililitrů světlého piva
  • 70 gramů solamylu
  • 150 gramů hladké mouky
  • 2 vajíčka
  • 1 lžičku mleté papriky
  • mletý pepř dle chuti
  • sůl dle chuti

Vše jednoduše smíchejte a vypracujte polotekuté těstíčko na obalování masových plátků. Hodit se bude směs i na obalování kuřecího a vepřového masa.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]