Máte doma sladký tvaroh? Připravte si lahodné preclíky

Máte právě teď doma sladký tvaroh? Pokud ano, tak máte jedinečnou příležitost si připravit jedinečné domácí preclíky. Uvnitř jsou měkké a jejich povrch je pokryt chutnou a křupavou cukrovou krustou. Uvidíte, že budou hned pryč a navíc budete mít šanci zdělat zbytky sladkého tvarohu, aniž byste je museli vyhodit.

Připravit budete muset dvě části

Tento recept se skládá ze dvou prvků, kterým je těsto a zálivku. Ani na jedno z toho nebudete potřebovat nic speciálního. Všechny suroviny máte zajisté doma i právě teď, takže si můžete domácí preclíky udělat kdykoli, kdy budete mít k dispozici trochu sladkého tvarohu. Vaše děti vám zaručeně budou vděčné, stejně jako partner, kterého můžete mile překvapit. Na těsto potřebujete:

  • 200 g sladkého tvarohu,
  • lžíce fermentované smetany,
  • 200-350 g mouky (v závislosti na její kvalitě, velikosti vajec a vlhkosti sýra),
  • lžička prášku do pečiva,
  • 3 lžíce cukru,
  • 8 g vanilkového cukru,
  • 2 lžíce slunečnicového oleje,
  • 1/3 čajové lžičky soli,
  • 2 vejce.

Na vynikající sladkou zálivku budete potřebovat:

  • 2 lžíce cukru,
  • 8 g vanilkového cukru.

Pracovní postup

Jako první připravte těsto. V hluboké misce smíchejte sladký tvaroh a smetanu. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce a slunečnicový olej. Velmi dobře promíchejte. Postupně přidávejte prosetou mouku a prášek do pečiva. Nejprve promíchejte lžící, poté dejte těsto na pracovní plochu a dobře promíchejte rukama. Musí být měkké, elastické, tvárné a nelepivé.

Rozdělte těsto na kousky o hmotnosti 50 gramů. Vytvarujte je do kuliček. Získáte tak 16 kusů.

Každý kousek těsta vyválejte na tenkou, dlouhou tyčinku.

Poté oba konce stočte dovnitř ve tvaru spirály nebo hlemýždě. Trochu přilepte spirály získaného preclíku uprostřed, na spodní straně.

Poté můžete připravit polevu. Smíchejte 2 lžíce moučkového cukru a 8 gramů vanilkového cukru. Ponořte horní stranu každého preclíku do získané směsi.

Dejte preclíky na plech vyložený papírem na pečení.

A pečte je po dobu 20 až 25 minut v troubě na 180 stupňů.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]