Nepečený recept: Mražený dezert z čerstvých malin, který se bude vyjímat na vašem stole. Je snadný a chutná fantasticky

Dezert jsou nedílnou součástí nedělních obědů či rodinných sešlostí. Pokud vám však již došly nápady na to, jaký si připravit, vyzkoušejte tuto novinku.

Piškotové sušenky mohou být základem nejen pro slavný dezert tiramisu, ale také pro tuto pochoutku z čerstvých malin – ty jsou v kombinaci s jemným krémem a lahodnou vrstvou bobulí prostě bezkonkurenčním dezertem, který se hodí na každý sůl. Nemusíte se však ničeho obávat, protože příprava je velmi jednoduchá. Poradí si s ní proto každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Nepečený dezert z čerstvých malin

Teplé letní dny už dávno skončily, proto je na čase vytáhnout z mrazáku zásoby malin, které jste během léta nastřádali. Jedná se totiž o ideální ingredienci do podzimních dezertů, které se hodí naprosto ke každému stolu. Níže jsme pro vás připravili recept na nepečenou malinovou pochoutku, které rozhodně neodolá žádný člen vaší domácnosti nebo host na návštěvě. Její příprava je velmi jednoduchá, tudíž se také nemusíte bát, že byste ji nezvládli. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 250 gramů čerstvých malin
  • 80 gramů cukru
  • 30 gramů kukuřičné mouky
  • 80 mililitrů pomerančové šťávy (můžete si zakoupit již hotovou nebo si ji připravit ručně, a to vymačkáváním pomerančů).
  • Piškotové sušenky (1 balení)
  • 150 gramů sýru ricotta
  • 50 gramů cukru v prášku
  • 150 mililitrů smetany
  • 15 gramů kakaového prášku

Postup pro přípravu:

  • Nejprve rozmrazte své nastřádané maliny, poté je vložte do misky a přidejte k nim cukr a kukuřičnou mouku. Vše dobře promíchejte a vzniklou směs poté postavte na oheň. Poté ji za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne.
  • Piškotové sušenky nyní vložte do skleněné misky, potřete je polovinou pomerančové šťávy a rovnoměrně na ně rozetřete malinovou směs. Poté položte další vrstvu piškotových sušenek a  opět je pokapejte pomerančovou šťávou.

  • V samostatné míse dále smíchejte ricottu a moučkový cukr, přilijte smetanu a ingredience šlehejte, dokud nezískáte nadýchanou směs.
  • Do získané směsi vmíchejte kakaový prášek, těsto dobře prohněťte a poté jej rozetřete na druhou vrstvu piškotových sušenek. Vše hezky urovnejte a poté dezert vložte na 1 hodinu do ledničky odpočívat.

  • Jakmile uplyne jedna hodina, můžete jej rovnou podávat. Malinový dezert nakrájejte na porce a nezapomeňte ozdobit strouhanou čokoládou.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Chutný malinový dezert podávejte nejlépe s aromatickým čajem. Ten připravíte tak, že omyjete snítky meduňky a máty (utrhněte od každé rostliny 3 lístky), ty vložíte dále do čajového šálku a přidáte 1 polévkovou lžíci černého čaje. Směs následně zalijte vroucí vodou, přikryjte a nechte alespoň 5 až 7 minut odstát. Jemná pochoutka s bobulemi a lahodně aromatický čaj zmizí z vašeho stolu během chviličky. Rozhodně si pochutná naprosto každý host, který k vám zavítá.