Domácí mléčné řezy jako od Kinder: Jsou mnohem chutnější a levnější, než je kupovaný originál

Oblíbená dětská pochutina má i domácí variantu. Pokud se vám nezamlouvá složení komerčních mléčných řezů, upečte si své vlastní. Chutnají dokonce lépe než ty kupované.

Děti vždy rády mlsaly sladké dobroty a tak to nejspíš vždycky bude. Složení komerčních dobrot ale někdy není tak čisté a prosté chemických konzervantů a ochucovadel, jak bychom si představovali. Pokud byste si rádi udrželi přehled o tom, co vaše děti jedí, i když právě mlsají, upečte jim vlastní domácí dobroty inspirované oblíbeným mléčným řezem od firmy Kinder. Chutnají skvěle a přitom nejsou složité na přípravu.

Ingredience

Na těsto

  1. Vejce – 3 ks
  2. vanilková esence – dle chuti
  3. cukr – 100 g
  4. olej – 55 ml
  5. kefír – 100 g
  6. hladká mouka – 110 g
  7. sůl – 1 špetka
  8. kakaový prášek – 25 g
  9. škrob – 40 g
  10. med – 2 lžičky
  11. prášek do pečiva – 1 lžička

Na náplň

  1. Voda – 40 ml
  2. želatina – 7 g
  3. med – 1 lžička
  4. kondenzované mléko – 80 g
  5. 33% smetana – 200 až 250 g

Návod na přípravu

Tři vajíčka vyklepněte do mísy a šlehejte je se špetkou soli 1 minutu do měkké pěny. Přidejte cukr a pokračujte ve šlehání dalších 4 až 5 minut, dokud nezískáte bělavou a nadýchanou pěnu. Přilijte k ní kefír a přidejte jednu čajovou lžičku medu a znovu směs prošlehejte.

V jiné misce smíchejte hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a tuto směs prosejte v několika fázích do těsta. Pokaždé dávku dobře zapracujte do vaječné směsi. Výsledkem bude tekuté a světle hnědé těsto, které vlijte do plechu pokrytého pečicím papírem, urovnejte ho stěrkou do roviny a vložte péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C na 8 až 9 minut.

Po dopečení otočte korpus na druhý kus pečicího papíru a ten původní z něj sloupněte. Nyní nechte buchtu vychladnout na pokojovou teplotu a zarovnejte boky do roviny. Plát těsta pak příčně rozkrojte na dvě poloviny.

Plnotučnou smetanu nalijte do mísy a vyšlehejte z ní pěnu středně pevné konzistence, která po vytažení šlehače zanechává na metličkách pružné špičky. Ke šlehačce přilijte kondenzované mléko a přidejte dvě čajové lžičky tekutého medu. Pokračujte ve šlehání, dokud se všechny přísady nepropojí.

Želatinu smíchejte s vodou a nechte ji nabobtnat. Poté směs zahřejte v mikrovlnné troubě nebo nad parní lázní, aby se želatina rozpustila (pozor, neměla by se začít vařit) a nechte ji zchladnout. Rozpuštěnou a zchladlou želatinu zapracujte do šlehačkového krému. Krémem potřete jeden plát korpusu, přiklopte jej druhým, nechte je 3 až 4 hodiny ztuhnout a rozkrájejte na 12 obdélníčků, které uchovávejte v lednici.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]