Dokonalý a extra jednoduchý nepečený cheesecake s mascarpone a džemem

Hledáte perfektní dezert pro příchozí návštěvu? Nepečený cheesecake s biscotti krustou a mascarpone je tou pravou volbou.

Nepečený cheesecake s mascarpone je jedním z nejsnadnějších dezertů, jaké můžete připravit. Vlastně můžete rovnou zapomenout na jakékoli pečené dorty, protože tímto zákuskem oslníte každého hosta i oslavence. S drcenými biscotti sušenkami a krémovou náplní s vůní mandlí nemůžete udělat chybu.

Itálie v české kuchyni

Tento nepečený mascarpone cheesecake je inspirován italským dortem vyrobeným pouze z husté smetany, cukru a vody s drcenou krustou ze sušenek biscotti a tenkou vrstvou džemu. Kvůli jeho nadýchané struktuře mu někteří přezdívají „obláčkový koláč“. Chcete-li si vzít kus Itálie s sebou do své kuchyně, vytvořte si tento dezert, jehož chuť vás dostane do jiné dimenze.

Inovace italského dezertu

Tato verze je o něco bohatší než koláč, kterým je recept inspirován. Obsahuje mascarpone pro chuť cheesecaku a texturu má podobnou zmrzlině. Když dezert jíte, pomalu se rozplývá a stává se extra krémovým.

Mandlový extrakt dodává dortu neuvěřitelnou chuť, jež je zvýrazněna vrstvou třešňového džemu na vrchu a jednoduchou mandlovou krustou z biscotti sušenek namísto korpusu.

Jak vyrobit krustu z biscotti sušenek

V kuchyňském robotu zpracujte mandlové sušenky na jemnou strouhanku, přidejte rozpuštěné máslo a zpracujte na jemnou strukturu. Přitlačte směs na dno dortové formy a vložte do lednice, zatímco si připravíte náplň.

Jak připravit mascarpone náplň

Změklý sýr mascarpone vyšlehejte s cukrem, dokud se obě ingredience nespojí. Ve vedlejší misce zase hustou smetanu s cukrem, vanilkovým extraktem a mandlovým extraktem. Do mascarpone přidejte smetanu s cukrem. Poté rozetřete náplň na biscotti základ a nechte hodinu tuhnout v lednici. Jakmile je cheesecake pevný, potřete jej teplým džemem. Opět nechte v chladničce minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]