Pizza je sice typicky italské jídlo, ale popularitu si získala doslova na celém světě. A všude se také připravuje jinak. Pokud máte rádi nadýchanou pizzu s tlustým těstem a bohatou oblohou, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Bez potíží zasytí celou rodinu a chutná skutečně výtečné. Zkuste jej i vy – je to víkendové jídlo, které budete chtít dělat pořád.
Ingredience
Na těsto:
- Hladká mouka – 600 g
- Cukr – 1 lžíce
- Sůl – 1 lžička
- Oregano, bazalka, tymián – 1 lžička
- Sušené droždí – 1 balení
- Teplá voda – 400-500 ml
- Olej – ½ šálku
Na oblohu:
- Houby – 6 ks
- Sladká paprika – 3 ks
- Cibule – 2 ks
- Mozzarella – 200 g
- Rajčatová šťáva – ½ litru
- Cukr – 2 lžičky
- Sůl – 1 lžička
- Oregano – 1 lžíce
- Sušený česnek– 1 lžička
Příprava těsta
Do mísy robota dejte prosetou mouku, cukr, sůl, oregano, tymián, bazalku, suché droždí, nalijte olej a teplou vodu.
Těsto nechte řádně prohníst pomocí háku po dobu asi 10 minut, poté mísu přikryjte utěrkou a nechejte asi 1 hodinu kynout.
Houby oloupejte, nakrájejte na plátky, dále si oloupejte cibuli a také ji nakrájejte na půlměsíčky. Stejným způsobem si připravte i papriky.
Smíchejte rajčatovou šťávu s oreganem, sušeným česnekem, cukrem a solí.
Pečení
Těsto několikrát promíchejte a vyválejte na tenký plát těsta, který přenesete na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto natřete omáčku, posypte houbami, paprikou, cibulí a kořením a pečte ve vyhřáté troubě na 210 ° C po dobu asi 25 minut.
Na posledních deset minut pečení zasypte pizzu bohatě sýrem. Pokud nemáte rádi mozzarellu, můžete použít i jakýkoliv jiný sýr třeba s výraznější chutí.
Připravte se na to, že výsledná pizza hodně vyskočí, takže těsto bude hutné a bohaté. Nejedná se o klasickou italskou pizzu, kde je těsto skutečně tenké. Tento druh pizzy je ale mimořádně sytý a hodí se pro všechny hladové krky. Na sobotní oběd nebo jako party jídlo na večer vám vždy dobře poslouží.