Pokud chcete připravit obzvláště lahodný dezert, ale zároveň se s ním nechcete náročně dělat několik hodin, pak můžete vsadit na tento krémový z listového těsta.
K tomu, abyste vytvořili chutný dezert, který si zamiluje každý ve vašem okolí, nemusíte být vyučení cukráři a ani nemusíte mít nespočet zkušeností. I pro začátečníky se totiž najdou snadné recepty, na kterých není moc co pokazit a příprava ani nezabere moc času. Krémové řezy jsou jedním z nich, jelikož se dělají z listového těsta, které koupíte v každém obchodě. Jediné, s čím se tedy budete namáhat, bude pouze obyčejný vanilkový krém.
Ingredience, které budou na přípravu potřeba:
- Listové těsto – 500 g
- Plnotučné mléko – 1 000 ml
- Vanilkový pudink v prášku – 120 g
- Moučkový cukr – 150 g
- Žloutky – 6 kusů
- Vanilkový cukr – 2 balení
- Bílky – 6 kusů
- Moučkový cukr do bílků – 130 g
Listové těsto rozválejte do velikosti vašeho plechu (tento má 43×36 cm) a propíchejte ho rovnoměrně vidličkou. Dejte plech do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečte těsto cca 15 minut. Poté ho z trouby vytáhněte, vyčkejte, než vychladne a rozkrojte ho na polovinu. Jednu půlku odeberte pryč a druhou nakrájejte na rovnoměrné čtverce.
Nyní můžete připravit krém. Vanilkový pudink v prášku smíchejte s cukrem krystalem a poté k němu přidejte i oddělené žloutky a trochu plnotučného mléka. Důkladně směs promíchejte. Zbylé plnotučné mléko (tedy většinu z potřebného objemu) nalijte do hrnce a smíchejte ho s vanilkovým cukrem, dejte hrnec na sporák.
Krémové řezy „NEBE V HUBĚ“ s kokosem si zamilujete pro jejich dokonalou chuť
Tento dezert neodmítne ani nepřítel
Bílky dejte do čisté mísy a vyšlehejte je s moučkovým cukrem. Jakmile plnotučné mléko s vanilkovým cukrem dojdou do bodu varu, tak do nich přimíchejte pudinkovou směs a za stálého míchání ji vařte do zhoustnutí. Jakmile se tak stane, tak hrnec odeberte ze sporáku a přimíchejte do pudinku bílkovou směs.
Polovinu těsta, jež zůstala vcelku, přeneste do formy a rovnoměrně na ní rozprostřete krém. Poté na ni položte čtvercovité kousky listového těsta a vyčkejte, než dort zatuhne v lednici. Před podáváním jej posypejte moučkovým cukrem pro lepší chuť i vzhled. Dobrou chuť!
Napište komentář