Recept na lahodné domácí listové těsto, které je stokrát lepší než to z obchodu

Jakmile má člověk doma listové těsto, hned má spoustu možností, jak ho může využít. Dá se z něj udělat jak rychlý oběd, tak i pohoštění na oslavy. 

Listové těsto je taková záchrana pro všechny, kteří mají rádi něco „na zub“, ale složité pečení je moc nebaví. Ať už se jedná o slané pokrmy, jako jsou šneky, taštičky či záviny a nebo o ty sladké, což jsou třeba šátečky, koláče a dokonce i dorty. A ano, kupované listové těsto určitě stačí k tomu, abyste si nějakou takovou pochoutku připravili. Pokud ale chcete výsledný pokrm posunout na novou a lepší úroveň, rozhodně se nebojte jít do domácího listového těsta pouze ze tří surovin.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Hladká mouka – 3 šálky
  • Máslo – 300 g
  • Pivo – 1 sklenice

Máslo je potřeba do těsta zachovat ve studeném stavu, proto je nejlepší použít mixér. Nasypejte mouku do mixéru, přidejte i studené máslo (nejlépe čerstvě vytažené z lednice) nakrájené na kostičky a obojí rychle rozmixujte na drobenku. Poté do směsi přilijte i pivo a mixujte dalších cca 10 minut. Hotové těsto nechejte vychladnout alespoň na 30 až 40 minut v lednici. Poté je připraveno k použití.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]