Neodolatelný zákusek z listového těsta, šťavnatých pomerančů a krému s řeckým jogurtem

Zapomeňte na pracné pečení složitého dortu. Ten z listového těsta připravíte za pár minut, a přitom zachutná doopravdy úplně všem.

Listové těsto máme obvykle spojeno spíše s drobnějšími zákusky a dezerty. Ovšem lze z něho připravit i opravdu velké pohoštění pro všechny, kdo mají chuť na něco sladkého. Naučte se z něj připravovat dort s lehkou jogurtovou náplní a potěšte báječnou chutí pomerančů opravdu celou rodinu.

Recept dodržte do puntíku

Nejde o nijak složitý postup, ale přesto se vyplatí dát si pozor na jeho celkové provedení. Drobné opominutí v době pečení nebo nepřesnost při přípravě krému mohou způsobit, že se výsledek tak úplně nepodaří. Buďte proto vždy maximálně pečliví – pak se vám nemůže stát, že z trouby vyjmete nevzhlednou hroudu rozteklého dortu.

Ingredience na dort s pomeranči

A pečlivost se vyplatí i při výběru ingrediencí. Důležitý je především jogurt. Zapomeňte na levné náhražky se škroby, místo toho investujte do toho pravého řeckého vyšším obsahem bílkovin. Díky němu bude náplň krásně držet pohromadě. Navíc se stane skvělou protiváhou ke šťavnatému pomeranči.

Na korpus

  • 500 gramů listového těsta
  • podle potřeby pomerančová šťáva
  • podle potřeby cukr

Na pomerančovou směs

  • 300 gramů pomerančů
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžičky škrobu
  • 1 lžička pomerančové kůry

Na krém

  • 350 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru
  • 250 gramů řeckého jogurtu

Vykrojte z těsta korpus

Pokračujte ve čtení článku na další stránce