Nadýchaný koláč s višněmi vás dostane svým elegantním vzhledem a strukturou! V létě už roky nic jiného nepeču

Udělejte si hezké odpoledne a věnujte ho pečení se svými blízkými, nejen, že spolu strávíte nějaký čas, ale zároveň se budete moci těšit na chutný výsledek v podobě koláče. 

Koláč s višněmi, přesně to je moučník, který rozhodně ocení celá vaše rodina po vydatném nedělním obědě. Jeho příprava vám nezabere nijak extra moc času, tudíž se nemusíte bát, že byste nad ním strávili celé odpoledne a nezbyl vám čas i na jiné aktivity. A pokud jej začnete dělat hned z rána, tak můžete připravit i oběd, než se vám upeče v troubě. Hodí se i na oslavy, pokud o někomu víte, že nemá rád smetanové dorty, vsaďte na tento koláč.

Ingredience, které budete potřebovat na přípravu:

Objem hrnku je 200 ml

  • Vejce – 2 kusy
  • Hladká mouka – 1 hrnek
  • Krupice – 1 hrnek
  • Kefír – 1 hrnek
  • Cukr krystal – 1 hrnek
  • Rostlinný olej – půl lžíce
  • Vanilkový cukr – dle chuti
  • Třešně – 200 g
  • Jedlá soda – půl lžičky

Nachystejte i větší mísu a rozklepněte do ní vejce, přidejte k nim špetku soli, cukr krystal a důkladně je promíchejte metličkou, dokud nezačnou pěnit. Přidejte k nim kefír a zapracujte ho, totéž proveďte s rostlinným olejem, krupicí a prosátou hladkou moukou. Nakonec přidejte jedlou sodu a nechejte těsto odstát na 15 minut při pokojové teplotě.

Dejte těsto do pečicí formy a naskládejte do něj ještě i vypeckované višně. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte koláč po dobu cca 30 minut. Hotový koláč vyjměte z formy a zasypejte ho moučkovým cukrem, poté ho můžete podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]