Nadýchaný mléčný dort s kokosem láká na svou příjemnou chuť

Pokud jste dostali chuť na něco sladkého a dobrého, máme pro vás perfektní tip na dort s kokosek. Tento zákusek si připravíte během několika málo chvil. Jeho výsledná chuť vás zcela jistě potěší. Mléčný dort s kokosem se bude hodit i na jakoukoliv rodinnou, nebo přátelskou sešlost, jako jemný a nadýchaný dezert ke kávě.

Jaké ingredience budete potřebovat na mléčný dort s kokosem?

Než se pustíte do pečení, připravte si tyto suroviny:

  • 200 mililitrů mléka (při pokojové teplotě)
  • lžíci octa
  • 2 vejce
  • 200 gramů krupicového cukru

Dále budete potřebovat: 100 mililitrů slunečnicového oleje, 150 až 200 gramů polohrubé mouky, 10 gramů prášku do pečiva a kokosové vločky + med.

Jak postupovat při přípravě mléčného dortu s kokosem?

Ve větší misce si vyšlehejte do pěny nejprve vejce s krupicovým cukrem, pak přidejte mléko, lžíci octa, slunečnicový olej a dobře promíchejte. Nakonec vsypte i prosetou polohrubou mouku a kypřící prášek do pečiva.

Metličkou nebo mixérem vytvořte hladké a polotekuté těsto. K ruce si následně vezměte plech vystlaný pečícím papírem a vlijte na jeho dno veškeré těsto. To rovnoměrně rozetřete a poté dejte péct do trouby na zhruba 20 až 25 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

Kompletace dortu a servírování

Upečený dort vyjměte z trouby, nechte vychladnout a pak jeho povrch pomažte tekutým medem. Na med ještě nasypejte rovnoměrně strouhaný kokos a podávejte nakrájené na jednotlivé porce.

Přidat můžete k dortu i kopeček čerstvě ušlehané smetany, nebo jakékoliv ovoce (jahody, banány, borůvky). Kromě kokosu a medu lze piškotové těsto potírat i jinými dobrotami.

Hodit se bude například džem, marmeláda, Nutella, nebo jiný oblíbený krém. Z mléčného korpusu můžete velmi snadno připravit i roládu, nebo patrový dort. Je jen na vás, jak se vám bude příprava dezertu zamlouvat. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]