Každý z nás si minimálně jednou za čas dopřeje nějaký takový příjemný „hřích“ v podobě koláčku či zákusku. Zkuste tento cheesecake.
Pečení různých zákusků má dlouholetou tradici nejen v našich zemích. Různé formy tvarohových koláčů se u nás též připravují od pradávna. V 90. letech, tedy v době po sametové revoluci, si k nám našel cestu cheesecake, americká obdoba tvarohového dezertu. Jde o koláč plný přirozených bílkovin a proteinů, a to právě díky obsahu tvarohu doplněného o jogurt a větší množství vajec.
Výtečný recept na tvarohový koláč od známé kuchařky
Známá kuchařka Henia Foks se opět postarala o rozruch svým skvělým receptem na andělský tvarohový koláč. Tento cheesecake se totiž pyšní nejen krásným vzhledem, ale hlavně lahodnou chutí a jemnou konzistencí. Připravte jej podle jejího osvědčeného postupu a určitě nadchne každého u vás doma. Henia Foks, oblíbená blogerka a autorka kuchařských knih, sdílí své prověřené recepty na YouTube a v kuchařských knihách.
Ingredience:
- Polohrubá pšeničná mouka – 1½ hrnku;
- Olej – ½ hrnku;
- Cukr krystal – 2 hrnky (lze snížit dle chuti);
- Kypřicí prášek – 1 lžička;
- Vejce – 5 ks;
- Měkký tvaroh – 1 kg;
- Bílý jogurt – 200 ml;
- Pudinkový prášek – 1 balení;
- Bílky – 5 ks;
- Moučkový cukr – špetka.
Tento vynikající jablečný dezert je mojí záchranou, když mám chuť na něco sladkého, ale nechci přibrat
Postup:
- Do misky prosejte mouku, přidejte špetku soli, prášek do pečiva a půl hrnku cukru.
- Rozklepněte jedno vejce, přilijte olej a směs důkladně promíchejte.
- Vypracujte hladké těsto, které rozprostřete na dno formy vyložené pečicím papírem.
- Tvaroh vložte do druhé mísy.
- K tvarohu přidejte čtyři vejce, jogurt, jeden hrnek cukru a pudinkový prášek.
- Mixérem smíchejte všechny ingredience do hladké tvarohové směsi.
- Směs rovnoměrně rozetřete na těsto.
- V další misce vyšlehejte pět bílků, přidávejte po částech zbylý půl hrnek cukru a vytvořte tuhý sníh. Ten rovnoměrně rozetřete na povrch tvarohové směsi.
- Koláč pečte přibližně hodinu v troubě předehřáté na 170 °C.
- Po upečení nechte koláč vychladnout v mírně pootevřené troubě. Jakmile zcela vychladne, nakrájejte jej na kousky a podávejte jako dezert.
Napište komentář