Lahodný a nadýchaný tvarohový koláč, který jsem okoukala od známé šéfkuchařky

Andělský cheesecake nakrájené kousky čtyři vedle sebe dva vzadu

Každý z nás si minimálně jednou za čas dopřeje nějaký takový příjemný „hřích“ v podobě koláčku či zákusku. Zkuste tento cheesecake.

Pečení různých zákusků má dlouholetou tradici nejen v našich zemích. Různé formy tvarohových koláčů se u nás též připravují od pradávna. V 90. letech, tedy v době po sametové revoluci, si k nám našel cestu cheesecake, americká obdoba tvarohového dezertu. Jde o koláč plný přirozených bílkovin a proteinů, a to právě díky obsahu tvarohu doplněného o jogurt a větší množství vajec.

Výtečný recept na tvarohový koláč od známé kuchařky

Známá kuchařka Henia Foks se opět postarala o rozruch svým skvělým receptem na andělský tvarohový koláč. Tento cheesecake se totiž  pyšní nejen krásným vzhledem, ale hlavně lahodnou chutí a jemnou konzistencí. Připravte jej podle jejího osvědčeného postupu a určitě nadchne každého u vás doma. Henia Foks, oblíbená blogerka a autorka kuchařských knih, sdílí své prověřené recepty na YouTube a v kuchařských knihách.

Ingredience:

  • Polohrubá pšeničná mouka – 1½ hrnku;
  • Olej – ½ hrnku;
  • Cukr krystal – 2 hrnky (lze snížit dle chuti);
  • Kypřicí prášek – 1 lžička;
  • Vejce – 5 ks;
  • Měkký tvaroh  – 1 kg;
  • Bílý jogurt – 200 ml;
  • Pudinkový prášek – 1 balení;
  • Bílky – 5 ks;
  • Moučkový cukr – špetka.

Tento vynikající jablečný dezert je mojí záchranou, když mám chuť na něco sladkého, ale nechci přibrat

Andělský cheesecake nalévání bílé náplně na korpus

Postup:

  • Do misky prosejte mouku, přidejte špetku soli, prášek do pečiva a půl hrnku cukru.
  • Rozklepněte jedno vejce, přilijte olej a směs důkladně promíchejte.
  • Vypracujte hladké těsto, které rozprostřete na dno formy vyložené pečicím papírem.
  • Tvaroh vložte do druhé mísy.
  • K tvarohu přidejte čtyři vejce, jogurt, jeden hrnek cukru a pudinkový prášek.
  • Mixérem smíchejte všechny ingredience do hladké tvarohové směsi.

Andělský cheesecake korpus s bílým sněhem v pekáči

  • Směs rovnoměrně rozetřete na těsto.
  • V další misce vyšlehejte pět bílků, přidávejte po částech zbylý půl hrnek cukru a vytvořte tuhý sníh. Ten rovnoměrně rozetřete na povrch tvarohové směsi.
  • Koláč pečte přibližně hodinu v troubě předehřáté na 170 °C.
  • Po upečení nechte koláč vychladnout v mírně pootevřené troubě. Jakmile zcela vychladne, nakrájejte jej na kousky a podávejte jako dezert.

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*