Nakládané meruňky bez nutnosti sterilizace zvládnete snadno a rychle

Urodilo se vám letos na zahrádce velké množství ovoce, kterým jsou meruňky, a nevíte co s nimi? Kromě výroby džemů a marmelád můžete zkusit tohle výborné ovoce plné vitamínů a minerálů naložit i do sklenic. Přinášíme vám tento jednoduchý a rychlý recept bez nutnosti zavařování. Meruňky v cukrovém sirupu vydrží zcela bez potíží do zimy a tohle nakládání zvládne i začátečník!

Co budete potřebovat?

Před nakládáním si obstarejte tyto nezbytné ingredience:

  • 24 až 30 kusů zralých meruněk (nejlépe tvrdých a masitých)
  • 1 a půl sklenice cukru
  • 800 mililitrů horké vody
  • lžička citronové šťávy

Tohle množství vám vystačí na naplnění asi tří sklenic o objemu 700 mililitrů, pokud si budete chtít udělat větší množství naložených meruněk, pouze znásobte množství výše uvedených ingrediencí.

Jak postupovat?

Meruňky omyjte pod tekoucí teplou vodou, vypeckujte a rozdělte na poloviny. K ruce si připravte vymyté, nejlépe sterilizované skleněné nádoby s kompatibilními víčky. Do nich pak rovnoměrně vložte vypeckované půlky meruněk. Převařte si mezitím v konvici dostatečné množství vody. Tou pak přelijte ovoce v nádobách až po okraj, zakryjte víčkem a nechte asi deset minut „odpočívat“.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce