Nakládané okurky jinak. Za 2 hodiny můžete konzumovat

Nakládané okurky jsou velmi populární pochoutkou, kterou všichni známe. Podívejte se na postup, jak si je udělat jinak. A to především, jednodušeji. Je nutné říci, že klasické recepty jsou poměrně náročné na přípravu. Jak v souvislosti s tím co je třeba nachystat, tak v souvislosti s přípravou láku, tak v souvislosti se sterilizací. My se proto podíváme na postup podstatně jednodušší.

Co budete potřebovat?

Aby se vám nakládané okurky povedly, je třeba mít správné suroviny v doporučeném množství. Pro dokonalý výsledek je třeba si nachystat:

  • 1 kilogram okurek k nakládání
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky octa
  • 2 lžičky soli
  • 1 větvičku kopru

Nachystejte si okurky

Ty je třeba v první řadě důkladně umýt. Mohou na nich být nečistoty v podobě hlíny a ty je třeba dostat pryč. Ideální je proto okurky na pár desítek minut namočit do vody a poté je vydrhnout. Mnoho lidí k tomu používá i kartáč. Když jsou dokonale čisté, můžete postupovat dále. Pokud jsou příliš velké, je vhodné je podélně rozdělit na poloviny. Pokud nejsou, nechte je celé.

Připravte si lák

Jeho příprava není nijak složitá. Postačí jenom voda, do které přidáte prolisovaný česnek, dále ocet, sůl a jemně nasekaný kopr. Vše důkladně promíchejte a lák je hotový. Můžete ho ochutnat a v případě potřeby doladit množství jednotlivých ingrediencí. Někdo může přidat trochu kopru, někdo více octu a jsou i lidé, kteří chtějí lák doladit také trochou soli. Je to jenom na vás.

Okurky do láku

Okurky vložte do láku a následně je dejte na chladné místo. Nejlépe do lednice. V ní je nechte odpočívat nejméně 2 hodiny. Všechny chutě se krásně propojí a vaše nakládané okurky budou dokonalé. Když je ochutnáte, ověříte si ho. Když je dáte do zavírací zavařovací sklenice, můžete je připravené v lednici skladovat i delší dobu. Ideální jsou nejenom jenom tak, ale třeba i k pečenému masu, nebo k zapečeným bramborám či těstovinám.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]