Nakládané ředkvičky, které potěší zejména v zimních měsících

Pokud jste příznivec zeleniny a milujete ředkvičky, a chcete mít jejich zásoby stále po ruce, máme pro vás tip, jak to uskutečnit. Není nic jednoduššího, než si je zavařit do sklenic a pak si na nich pochutnávat po celý rok, zkrátka kdy se vám zachce. Hlavně v zimě přijdou ředkvičky k chuti a doplní potřebné vitamíny a minerály. Tento recept vás určitě osloví.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu nakládaných ředkviček?

Před zahájením zavařování si obstarejte tyto ingredience:

  • 4 kilogramy ředkviček
  • 1 litr vody
  • 2 velké lžíce soli
  • 40 gramů čerstvé petržele

Také budete potřebovat: 2 gramy bobkového listu, 2 šálky jablečného octa (6 %), 10 kuliček černého pepře.

Jak postupovat při přípravě nakládaných ředkviček?

Nejprve si ředkvičky očistěte, omyjte po teplou vodou a následně je pokrájejte na tenčí plátky. K ruce si vezměte sklenice určené k zavařování a navrstvěte do nich rovnoměrně plátky ředkviček. Přidejte i kousky čerstvé petržele, bobkový list a kuličky černého pepře. Na řadě je příprava nálevu na ředkvičky.

Ve větším hrnci si svařte na středním plamenu vodu spolu s jablečným octem a solí. Ještě horký nálev lijte do sklenic s ředkvičkami, bobkovým listem, petrželí a pepřem. Na závěr nádoby dobře uzavřete kompatibilními víčky, otočte je dnem vzhůru, přikryjte utěrkou a nechte vychladnout. Nakládané ředkvičky uchovávejte na temném a chladném místě, ideálně tedy ve špajzu, nebo sklepě.

Tipy na servírování nakládaných ředkviček

Nakládané ředkvičky jsou chutné jak samotné, tak jako součást čerstvých zeleninových salátů. Vhodné budou například do kombinací s rajčaty, nebo paprikou. Výborně doplní svou chutí také jakékoliv masové pokrmy. Až budete třeba příště grilovat, vezměte si s sebou na zahradu i jednu sklenici vlastnoručně naložených ředkviček a jistě jejich chuť k pokrmům oceníte nejen vy, ale i celá vaše rodina.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]