Naučte se nejlepší palačinky. Stačí pouze správné ingredience

Palačinky jsou všemi oblíbené jídlo, dají se totiž konzumovat jak na sladký, tak na slaný způsob. Jejich příprava také není nijak složitá. Avšak mnoho lidí dělá při přípravě palačinkového těsta zásadní chybu. Suroviny nepřidává v takovém pořadí, v jakém by se měli společně mísit. Pokud budete chtít dokonalý výsledek, je zapotřebí nejprve smíchat v míse cukr, mléko, vejce a pak až na závěr vmíchat hladkou mouku. Vyzkoušet si můžete tento postup v praxi s tímto skvělým palačinkovým receptem.

Jaké suroviny potřebujete na palačinky?

Na přípravu těsta si připravte tyto ingredience:

  • sklenici hladké mouky
  • 1 vejce
  • půl lžičky soli
  • špetku cukru a jeden hrnek mléka

Jak postupovat při přípravě palačinek?

Připravte si těsto dle výše zmíněných rad. Nejprve v míse smíchejte vejce s cukrem, špetkou soli a vlijte mléko. Až suroviny propojíte mícháním, přisypte na závěr hladkou mouku. Těsto byste měli šlehat metličkou alespoň pět minut, aby se veškeré ingredience důkladně propojily a nezůstaly ve směsi žádné hrudky.

Smažení palačinek a servírování

Připravené těsto dejte chvíli stranou a rozpalte si na plotně pánev s trochou oleje. Následně do ní nalijte pomocí naběračky trochu palačinkového těsta, otáčivými pohyby pánvičky rozlijte těsto do všech stran a smažte do zlatova, pak po chvíli otočte a pečte i z druhé strany. Takto vytvořte požadovaný počet palačinek, postupně na pánev přilévejte i malé množství oleje.

Hotové palačinky můžete pokládat před servírováním na savý kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk. Jednotlivé palačinky plňte například oblíbenou marmeládou, džemem, nebo čokoládovou pomazánkou. Výborně budou palačinky chutnat i se sladkým tvarohem, čerstvým ovocem (vhodné jsou banány, jahody, borůvky, broskve, meruňky) nebo třeba s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou. Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]