Tato omáčka ze 3 obyčejných ingrediencí se skvěle hodí ke každým těstovinám. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své hosty.
Pokud chcete udělat na své hosty opravdu dobrý dojem, rozhodně byste měli vyzkoušet tento jednoduchý recept. Jedná se o naprosto lahodnou omáčku, která se hodí k naprosto každým těstovinám. Její jedinečnost spočívá především v tom, že její příprava vyžaduje pouze 3 obyčejné ingredience, které pravděpodobně máte již u sebe doma. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho – je to opravdu jednoduché!
Jednoduchý omáčka ze 3 ingrediencí
Za tímto jedinečným receptem stojí respektovaná šéfkuchařka Marcella Hazan – ta jej pojmenovala jako nejlepší omáčku na těstoviny na světě a každý, kdo ji ochutnal, s ní souhlasí. Samozřejmě, stejně jako ve všech ostatních případech, záleží na posouzení každého jednotlivce, a proto si ji dnes můžete připravit i vy. A pokud nebude pro vás zrovna nejchutnější, bude rozhodně ta nejjednodušší. Ačkoliv Marcella zemřela v roce 2013, její recepty žijí dál a navazují na dlouholetou italskou tradici. K její přípravě budete potřebovat následující ingredience:
- 400 gramů celých rajčat
- 5 polévkových lžic másla
- 1 oloupaná a na půlkolečka nakrájená cibule
- Trochu soli
Postup pro přípravu omáčky:
- Připravte si všechny ingredience a vložte je do jednoho hrnce (rajčata oloupejte).
- Nyní vše promíchejte a začněte vařit. Přísady nechte alespoň 45 minut na mírném ohni, přičemž je občas zkontrolujte a promíchejte dřevěnou lžící.
- Jakmile uplyne stanovaná doba, omáčku dochuťte a můžete ji vesele podávat. V případě potřeby ji stačí ještě trochu osolit nebo opepřit. A samozřejmě ji nezapomeňte před podáváním ještě jednou pořádně promíchat.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Pokud chcete získat co nejlepší výsledek, můžete během přípravy přidat do omáčky ještě trochu čerstvého parmezánu a bazalky. Tyto dvě přísady jí dodají ještě lepší chuť. Celkově je však příprava tohoto receptu naprosto jednoduchá, tudíž si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Výsledek však se vší pravděpodobností překvapí každého vaše hosta, který ji ochutná – a o to více, pokud mu řeknete, jak jednoduché ji bylo připravit.
Napište komentář