Nejlepší řízky jsou na sádle. A brambory přímo z trouby

Milujete řízky? Garantujeme vám, že takové, které vám představí náš recept, jste ještě nejedli. Jsou zcela unikátní. A přitom jednoduché. A aby byl recept kompletní, nezapomínáme ani na přílohu, která se k nim hodí více, než chléb nebo klasická kaše. Tak jdeme na to.

Co budete potřebovat?

Řízky obecně jsou velmi jednoduchým jídlem, o čemž se budete moci za chvíli sami přesvědčit. Ani výčet ingrediencí není nijak komplikovaný. Právě naopak. Na samotnou masovou část si nachystejte:

  • 4 kousky vepřového masa
  • 2 vejce
  • 100 g mouky
  • 300 g strouhanky
  • 50 g sádla
  • 50 g másla
  • 1 citron
  • Sůl

Tolik k ingrediencím na řízky. K nim budete potřebovat také vhodnou bramborovou přílohu, na kterou vám stačí nachystat si jenom:

  • 600 g nových malých brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 1 hrst bylinek

Jako první brambory

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]