Nejrychlejší luxusní sušenky

Návštěva je za dveřmi, ale vy nemáte nic ve spíži, čím byste je mohli pohostit? Tyto rychlé  sušenky zvládnete během pár minut a všechny ingredience jistě budete mít doma. Je to rychlé řešení každé situace, kdy by se hodilo mít nějakou malou svačinku, ale není čas trávit hodiny děláním složitým receptů. Hravě je zvládnou udělat i vaše děti a vy se mezitím můžete věnovat vaší návštěvě.

Připravte si tyto suroviny:

  • 1 vejce
  • 200 g cukru
  • 100 g měkkého másla
  • 200 ml mléka (pokojové teploty)
  • 2-3 lžíce kakaového prášku
  • lžíci prášku do pečiva
  • 2-2,5 sklenice mouky

Na krém:

  • 300 ml smetany
  • 100 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 50 g smetanového sýra.

Na polevu:

  • 50 g mléčné čokolády

Dokonalé pohoštění pro návštěvu

Pokud se vám nechce připravovat krém a chcete mít skutečně jen rychlou chuťovku, můžete namísto krému využít džem nebo hotovou čokoládovou pomazánku.

Jak na to? Nejprve si nachystejte těsto. Krém si můžete připravit, jakmile budete mít sušenky v troubě. Vyšlehejte vejce, cukr a měkké máslo. Měla by vám vzniknout hustá bílá pěna.

Pomalu přilévejte mléko a stále šlehejte. Nakonec přidejte prosetou mouku spolu s práškem do pečiva a kakaovým práškem. Vymixujte do hladka. Těsto bude mít hustší konzistenci, aby se z něj daly tvarovat sušenky.

Pomocí velké lžíce vytvořte těstem na plechu malé kulaté bochánky. Počítejte si tím, že se při pečení ještě trochu roztečou do stran, takže si nechte okolo dostatek místa.

Pečte v troubě při 180 stupních asi 15 minut.

Sušenky lze použít i bez krému

Mezitím si nachystejte krém. Vyšlehejte smetanu a postupně přidávejte moučkový cukr a vanilkový cukr, dokud nebude smetana pěkně hustá. Poté přidejte smetanový sýr a vše promíchejte tak, aby vznikl homogenní hustý krém.

Krém přeneste do zdobícího sáčku a na jednu stranu vychladlých sušenek krém naneste v silné vrstvě. Druhou sušenkou poté přiklopte a vytvoříte takový sendvič.

Sušenky odkládejte bokem, klidně na nějaké chladné místo, aby krém zbytečně netál.

Na závěr můžete sušenky dozdobit čokoládovou polevou a máte hotovo.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]