Neuvěřitelně lahodná a jednoduchá domácí pizza s boloňskou omáčkou

Pizza je jedním z jídel, které miluje snad každý, a alespoň čas od času si ji rádi dáme. Napadlo vás někdy, že si ji můžete připravit doma? Dnes se podíváme na recept, který v žádné pizzerii nenajdete, a přitom je naprosto vynikající. Máte jedinečnou příležitost spojit svá dvě oblíbená jídla do jednoho a užít si netradiční chuť v nové formě. Pizza kombinovaná s boloňskou omáčkou je naprostým originálem, který si zaručeně zamilujete. Co budete potřebovat na výrobu?

Připravte si

  • mleté masové maso – 300 g,
  • cibule – 1 ks,
  • česnek – 3 stroužky,
  • rajčatové pyré – 1 ½ šálku
  • rajčatová pasta – 1 čajová lžička,
  • sůl – podle chuti,
  • čerstvě mletý černý pepř – podle chuti,
  • bazalka – podle chuti,
  • oregano – podle chuti,
  • olivový olej – podle potřeby,
  • sýr – 150-200 g.

Výše uvedené suroviny potřebujete na tzv. topping. Na samotné pizza těsto si připravte:

  • pšeničná mouka – 3 šálky,
  • voda – 1 šálek,
  • droždí – 25 g,
  • cukr – špetka,
  • sůl – 1/3 čajové lžičky,
  • olivový olej – ¼ šálku.

Způsob přípravy

Připravte si kvásek třením droždí s cukrem a ¼ šálku teplé vody. Odložte na 10 minut. Do droždí přidejte mouku, zbývající teplou vodu a sůl. Během hnětení přidejte olivový olej. Až bude těsto hladké a pružné, nechte ho asi hodinu kynout.

Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek.

Přidejte mleté maso. Krátce osmahněte a promíchejte. Poté přidejte rajčatovou pastu a zahustěte.

Omáčka musí být dostatečně hustá.

Těsto na pizzu znovu promíchejte a vyválejte na požadovanou tloušťku (40 x 30 cm).

Na těsto natřete vychlazenou omáčku s mletým masem, která může být mírně teplá, a zasypejte strouhaným sýrem. Vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů do spodní části trouby. Pečte asi 20 minut. Jak vidíte, výroba je velice jednoduchá a nezabere vám ani příliš mnoho času. Vaše děti navíc budou naprosto nadšené a zaručeně sní celou pizzu, takže se zbytky vůbec nepočítejte.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]