Obrácená jablečná roláda z piškotového těsta zachutná i tomu největšímu mlsounovi

Obrácená piškotová roláda se strouhanými jablky provoní váš domov a také potěší chuťové buňky. Připravit ji můžete třeba na slavnostně prostřený stůl pro návštěvu. Ta se bude po konzumaci moučníku jen oblizovat.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu obrácené piškotové rolády s jablky?

Před zahájením pečení si obstarejte tyto ingredience na jablečnou směs:

  • 4 jablka
  • 1 lžíci šťávy z citronu
  • 2 malé lžičky moučkového cukru

Na piškotové těsto budete potřebovat:

  • 120 gramů polohrubé mouky
  • 120 gramů krupicového cukru
  • 3 vajíčka (rozdělená na žloutky a bílky)
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru

Jak postupovat při přípravě piškotové rolády s jablky?

Začněte očištěním jablek. Ta oloupejte a následně nastrouhejte do velké mísy nahrubo. Poté ovoce pokapejte citronovou šťávou, posypte moučkovým cukrem a důkladně promíchejte.

Dále se pusťte do tvoření těsta. V míse si vyšlehejte do pěny nejprve vaječné žloutky s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Pak přisypte i polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte tužší těstíčko.

Také pokračujte ve šlehání bílků do tuhého sněhu. Ten následně zakomponujte pomocí metličky k žloutkovému těstu. Vznikne vám tak nadýchaná směs.

Vrstvení těsta a jablek na plech a pečení piškotového korpusu

Nyní si k ruce vezměte plech s pečícím papírem a na něj navrstvěte rovnoměrně strouhaná jablka.

Ta pak přelijte těstem a rozprostřete špachtlí. Piškot pečte v troubě při 180 °C po dobu 20 minut. Na povrchu by měl zezlátnout.

Dokončování obrácené jablečné rolády a její konzumace

Upečený piškot vyjměte z trouby a opatrně vyklopte z plechu na čistou pracovní desku. Tak budou jablka na povrchu. Poté korpus zarolujte a nechte zcela vychladnout.

Před servírováním jej posypte dle libosti moučkovým cukrem. Skvostná bude roláda i plněná sladkým tvarohem a rozinkami. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]