Legendární jablečná koláč, jehož základem jsou 3 suroviny. Delikatesa za pár korun zaručena

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na jablečný koláč s kefírem, který chutná stejně tak skvěle, jak vypadá. Navíc jeho příprava nezabere skoro žádný čas.

S podzimním obdobím se plno kuchařů a kuchařek připravuje na pečení jednoho velmi chutného dezertu: jablečného koláče. Krom skvělé chuti, která se této skvělé pochoutce nedá vytknout, vás také potěší vůně, která bude cítit během příprav po celém vašem domě. Koláč si zamilují jak děti, tak i dospělí a neurazíte s ním během kteréhokoliv setkání. Na nic tak nečekejte a vrhněte se do příprav, než chuť podzimních jablek nahradí vůně vánočních mandarinek.

Jablečný koláč s kefírem

Tento čokoládový zázrak s jablečnou náplní potěší vaše chuťové buňky díky své jemnosti a specifické chuti. Recept je jednoduchý, takže byste neměli narazit na nic, co by vás mohlo zaskočit. Potřebné produkty jsou tím nejběžnějším, co můžete v obchodech najít. Snažte se však nakoupit čerstvé a kvalitní potraviny, aby byl výsledek co nejlepší. Pokud se tedy chcete vrhnout do příprav, k přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 200 gramů vychladlého másla
  • 200 mililitrů kefíru
  • 500 gramů mouky
  • Špetka soli
  • 3 ks žloutky
  • Půl lžičky jedlé sody

K přípravě náplně potřebujete:

  • 800 gramů jablek
  • 100 gramů cukru
  • Lžička skořice
  • V případě potřeby 100 gramů vlašských ořechů
Fotografie: Unsplash

Postup pro přípravu:

  • Nejprve prosejte mouku, do které následně nastrouháte vychladlé máslo. Směs pořádně uhněťte na drobenku.
  • Do směsi dále přilijte žloutky a kefír, vmíchejte jedlou sodu a vypracujte ze všech ingrediencí vláčné těsto. To posléze zabalte do potravinářské fólie a nechte cca čtyřicet minut v chladničce.
  • Nyní si připravte jablka tak, že je jednoduše oloupete a nastrouháte nahrubo. Ke směsi poté přidejte skořici, cukr a pokud chcete tak i ořechy. Řádně směs promíchejte

  • Připravené těsto po uplynutí čtyřiceti minut vyndejte a rozdělte na 3 díly. Každý z nich poté rozválejte na tenkou vrstvu.
  • Připravte si formu, kterou vymažete rostlinným olejem a následně ji vyplníte pečícím papírem.
  • Do formy nyní vložte první kousek těsta, navrch poté přidejte náplň, na ní opět těsto, zase náplň a vše nakonec zakryjte poslední vrstvou těsta.

  • Připravený koláč pečte při 180 stupních asi 30 až 35 minut.
  • Po upečení nechte koláč řádně vychladnout a poté ho přelijte rozpuštěnou čokoládou, karamelem nebo jinou, vámi oblíbenou polevou.
  • Podávejte s úsměvem, dobrou chuť!

Jak vidíte, recept je opravdu jednoduchý a výsledek vás pravděpodobně příjemně překvapí. Krom toho během příprav budete muset odhánět všechny přítomné, protože nebudou moci odolat příjemné jablečné a čokoládové vůni.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]