Osvěžující maminčin zákusek s vanilkovým krémem a smetanou zvládne každý

Křehké těsto snoubené s jemným a osvěžujícím vanilkovým krémem. Tento dokonalý recept na zákusek jedné šikovné maminky musíte rozhodně vyzkoušet. Je lehoučký jak pírko a uspokojí vaše chuťové pohárky. Pro milovníky vanilkových příchutí je ideálním dezertem.

Potřebné suroviny na maminčin zákusek s vanilkovým krémem

Na těsto si obstarejte tyto suroviny:

  • 200 mililitrů vody
  • 200 mililitrů oleje
  • 10 lžic mouky
  • 5 vajec

Na vanilkový krém je zapotřebí těchto ingrediencí: 4 vejce, 400 mililitrů mléka, 150 gramů cukru, vanilková esence a 50 gramů mouky.

Jak postupovat při přípravě těsta?

Do hlubokého rendlíku si nalijte vodu a olej a přiveďte k varu, udržujte mírný plamen. Postupně prosejte do vody s olejem i mouku a promíchávejte. Následně dejte hrnec vedle rozehřáté plotny a přidejte vejce. Získáte tak homogenní těsto, v podstatě se jedná o těsto vypalované. Plech si mezitím vystelte pečícím papírem a pomocí cukrářského sáčku tvořte stejně velké „banánky“, které dejte posléze péct do vyhřáté trouby při 200 stupních Celsia na 8 minut a pak teplotu snižte na 180 stupňů a dopečte dalších 20 minut. Hotové korpusy nechte vychladnout.

Postup při přípravě vanilkového krému

V rendlíku přiveďte k varu mléko. Mezitím si rozšlehejte v míse vaječné žloutky s cukrem a moukou do hladka. Až mléko začne vřít, žloutkovou směs do něj vlijte a míchejte do zhoustnutí. Hotový krém nechte vychladit.

Kompletace zákusku

Do maminčina zákusku je možné přidat k vanilkovému krému i vrstvu vyšlehané smetany. Vychladlé korpusy tedy rozříznete na půl a plníte vanilkovým krémem a smetanou, povrch můžete zalít i čokoládovou polevou a nechat ztuhnout. Zákusek je jemný a osvěžující, jen se po něm zapráší! Existují i varianty s čerstvým ovocem. Skvěle se hodí jahody, nebo borůvky. Záleží na vašich preferencích. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]