Palačinkový dort chutnající jako Tiramisu vás nadchne. Připravený ho budete mít raz dva

Proč si nepřipravit netradiční dort z palačinek? Nezabere vám zdaleka tolik práce, jako ten klasický. A chutná báječně. Nyní se můžete inspirovat receptem na dezert, který připomene tak trochu proslulý italský zákusek Tiramisu. Jisto jistě osloví každého, kdo ochutná.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu palačinkového dortu?

Připravte si následující ingredience:

  • 250 gramů hladké mouky
  • 500 mililitrů mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžičku cukru
  • špetku soli
  • 30 gramů změklého másla
  • 500 gramů mascarpone
  • 110 gramů moučkového cukru
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 100 mililitrů uvařeného espressa
  • 3 lžíce kakaového prášku

Jak připravit palačinkový dort?

Nejdříve se pusťte do přípravy palačinek. V míse si rozmíchejte mléko, vejce, pak přidejte prosátou hladkou mouku, cukr, špetku soli a vypracujte hladké polotekuté těsto.

V další fázi si rozehřejte v pánvi trochu másla a tvořte pomocí naběračky tenké palačinky. Ty smažte dozlatova z obou stan. Až budete mít placky hotové, dejte je zatím stranou a začnete s výrobou náplně.

Příprava smetanové náplně do dortu a jeho kompletace

V misce si smíchejte mascarpone, moučkový cukr a zakysanou smetanu. Také si nezapomeňte uvařit espresso a nechte jej vychladnout. Nyní začněte dort sestavovat. K ruce si vezměte kulatou formu na koláč a vytřete ji máslem.

Pak na dno položte palačinku, pokapejte ji espressem a potřete ji krémem. Takto postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny palačinky i smetanovou náplň. Na vrch poslední palačinky natřete také trochu náplně a posypte ji kakaem. Dort dejte do lednice alespoň na několik hodin tuhnout.

Podávání palačinkového dortu

Po několika hodinách palačinkový dort podávejte pokrájený na dílky spolu s oblíbeným šálkem kávy, kakaa, nebo čaje. Budete překvapení jeho lahodností. A zcela jistě vám to pravé Tiramisu připomene. Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]