Palačinky jako z restaurace. Dopřejte si doma lahodné pochutnání

Palačinky mohou být dokonalé jen díky jedné tajné ingredienci. Tou je sycená minerálka. Jakmile do receptu přidáte trochu této tekutiny, palačinky budou měkké, nadýchané a úplně jiné, než je znáte. Pokud navíc přidáte ještě zakysanou smetanu, dosáhnete perfektního výsledku.

Suroviny, které budete potřebovat

  • vejce – 2 ks
  • cukr – 3 lžíce
  • krém – 100 g
  • slunečnicový olej – 2 lžíce
  • mouka – 200 g
  • silně perlivá minerální voda – 500 ml
  • džem

Snadná příprava, kterou zvládne každý

Pokud jste začínajícími kuchaři, nemusíte se palačinek bát. Hlavní je vytvořit dobré těsto a zbytek už je hračka. Jakmile bude těsto na pánvi, vyčkejte, až se upeče a obracejte ho až ve chvíli, kdy je opravdu pevné. Jinak by se mohla palačinka roztrhnout. Pokud se vám nebude otáčení dařit, nezoufejte, chuť bude i tak skvělá.

Postup

V hluboké misce rozšlehejte vejce, přidejte cukr a šlehejte metličkou. Nalijte olej, přidejte zakysanou smetanu, mouku a promíchejte do hladka. Nakonec nalijte sycenou vodu a míchejte metličkou, dokud směs nebude úplně tekutá.

Pečení

Nalijte na pánev trochu slunečnicového nebo kokosového oleje, a to jen při první palačince. Poté snižte teplotu a vždy nalijte jednu sběračku na pánev. Až se palačinka lehce opeče, obraťte ji a pak přesuňte na talíř.

Jak servírovat

Palačinky vždy jezte teplé, jsou v tu chvíli nejlepší. Přidejte do nich trochu teplých malin, banán nebo jiné ovoce. Dále zmrzlinu, šlehačku a posypte kokosem, čokoládovými posypkami nebo kakaem.

Palačinky můžete servírovat zamotané do trubiček, ale trendem posledních let je překládat je pouze do trojúhelníku. Dovnitř se tak vejde více ovoce a šlehačky. Díky tomu jsou pak palačinky mnohem chutnější.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]