Pečené brambory ve sklenici. Velice chutné a neobvyklé jídlo

Brambory jsou dost běžný produkt, ze kterého vaříme. Brambory ve sklenici jsou zcela novým způsobem, jak si můžete tuto úžasnou surovinu vychutnat. Kombinace brambor, česneku, pečené slaniny, koření a kopru si užije téměř každý Čech, protože každou z těchto složek máme jako národ velice rádi. Vyzkoušejte netradiční recept a užijte si brambory novým a vynikajícím způsobem. Na přípravu navíc nepotřebujete téměř žádné suroviny.

Co budete potřebovat?

Pokud pečete oloupané brambory ve skleněné nádobě v troubě, budou se dusit ve vlastní šťávě a chutnat ještě lépe, než obvykle. Neuvěřitelně měkké a voňavé. Přesto tento recept a metodu příliš lidí nezná a nepoužívá. Dokážete si představit, jak chutný bude tento pokrm se salátem z čerstvé zeleniny? Podívejme se, co všechno budete potřebovat na přípravu:

  • ½ kg brambor,
  • 300 g šunky,
  • 1 cibule, 30 g másla,
  • sůl, pepř a provensálské koření podle chuti.

Postup přípravy

K pečení brambor se šunkou v troubě oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kousky. Přidejte sůl a koření. Promíchejte.

Cibuli nakrájejte na půlkruhy a šunku na tenké proužky.

Po vymazání nádoby máslem ji naplňte bramborami, cibulí a šunkou.

Sklenici přikryjte fólií a dejte ji do studené trouby.

Teprve poté zapněte troubu a pečte při teplotě 180 stupňů po dobu až 30 minut. Když jsou brambory upečené, podávejte vše s vaší oblíbenou omáčkou.

Šunku ve sklenici s bramborami lze nahradit kousky kuřete, které předem marinujete v kefíru a koření. Pro barvu lze přidat kousky červené cibule a mrkve. Ano, brambory s masem ve sklenici se mohou stát snadno jedním z oblíbených pokrmů vašich dětí. Navíc je to velice jednoduché, rychlé a potřebujete jen pár základních surovin. Jako příloha je vhodný zeleninový salát, který dobře vyváží kombinaci šunky s cibulí, a budete mít díky tomu pocit, že jíte velmi lehké jídlo.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]