Pečené mleté maso se strouhanými bramborami

Pokud hledáte tip na bleskurychlý oběd, nebo večeři, pak můžete připravit tento pokrm. Tede mleté maso s bramborami. Potřebujete jen pár základních surovin a skvělý výsledek je na světě. Potěšíte jím celou svou rodinu.

Potřebné suroviny k přípravě pečeného mletého masa se strouhanými bramborami

Než se pustíte do vaření, je nutné si obstarat tyto ingredience:

  • 4 kusy brambor
  • 400 gramů mletého masa (může být kuřecí, krůtí, vepřové, hovězí, nebo mix)
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce zakysané smetany

Dál budete potřebovat: na dochucení čerstvé bylinky (vybrat můžete třeba pažitku, kopr, petržel) a důležitá je i sůl s pepřem. Přidat samozřejmě můžete i koření dle vaší obliby.

Jak postupovat při přípravě pečeného mletého masa?

Nejprve si oloupejte cibuli a následně ji pokrájejte nadrobno. Vložte do hluboké mísy, kam umístěte i vybraný druh mletého masa. Okořeňte solí, pepřem, přidejte preferované bylinky a koření.

Maso s ostatními surovinami poté dobře promíchejte, aby se propojily všechny chutě. Dejte chvíli stranou a pusťte se do přípravy brambor. Ty oloupejte, omyjte pod vlažnou vodou a nastrouhejte na hrubém struhadle do středně velké mísy. Chvíli počkejte, až brambory pustí tekutinu a odlijte ji. Dochuťte rovněž solí, pepřem a zakápněte zakysanou smetanou. Vše vařečkou zamíchejte.

Vrstvení na plech, pečení a servírování

Z připraveného mletého masa si vytvarujte středně velké masové bochánky a vkládejte je na dno pečícím papírem vystlaného plechu. Okolo masových bochánků rozložte i strouhané brambory se zakysanou smetanou. Zbývající bramborovou směs také navrstvěte na maso seshora. Plech zakryjte alobalem a dejte do trouby zapéct na 40 minut při 180 stupních Celsia.

Asi deset minut před koncem zasypte pokrm strouhaným tvrdým sýrem a nechte jej roztéct. Hotové jídlo podávejte horké spolu se zeleninovým salátkem, nebo nakládanou zeleninou. Doplnit pečené mleté maso můžete i o jakékoliv studené, nebo teplé omáčky, které máte rádi. Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]