Upečte na víkend vynikající piškotové řezy se smetanovým krémem. Budete nadšení, ze stolu mizí rychleji než jakékoliv jiné koláče a bábovky

Pokud už nevíte, co byste o víkendu upekli, protože vám vše přijde tak nějak nudné, vyzkoušejte tento recept na piškotovou buchtu.

Ne každá žena má ráda pečení, protože jí to přijde zdlouhavé a prostě ji to nebaví. Ale právě pro ně je tu recept na opravdu jednoduché piškotové řezy, které se potírají smetanovým krémem. Samozřejmě, že si tyto řezy mohou udělat i ženy, které jen nevědí, co už upéct. V každém případě budete naprosto nadšeni výsledkem.

Co budete potřebovat na těsto

  • 110 g mouky
  • 100 g cukru
  • 100 ml kefíru
  • 55 ml oleje
  • 40 g škrobu
  • 25 g kakaa
  • 15 g medu
  • 8 g vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • lžičku jedlé sody
  • špetka soli

Na krém je toho trošku méně

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 80 g kondenzovaného mléka
  • lžíce medu
  • 7 g želatiny

Nic na tom není

Nejprve si připravte těsto. Začněte tím, že si vyšleháte vejce společně se solí. Mixujte přibližně minutu a poté přidejte moučkový i vanilkový cukr. Pokračujte ve šlehání přibližně 5 minut. Do směsi dále přidejte med, slunečnicový olej a kefír. Opět lehce promíchejte. V druhé misce smíchejte prosátou mouku společně s kakaem, kukuřičným škrobem a jedlou sodou.

Tuto směs poté opatrně přesypávejte do první misky a vše do sebe pořádně vmíchejte. Těsto vylejte na plech, který si před tím vyložte pečícím papírem a vložte ho do trouby, předehřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 10 minut.

Nyní si připravte krém

V době, kdy se vám bude péct těsto, si připravte krém. Vezměte studenou smetanu a vyšlehejte z ní tuhou šlehačku. Poté do ní postupně přidávejte kondenzované mléko a také med. Na závěr přidejte želatinu. Vychladlé těsto rozřízněte na dvě poloviny a jednu z nich důkladně promažte vychladlým krémem. No a na ni položte druhou polovinu a nechte aspoň hodinu vychladit v ledničce. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]