Plněné brambory masem a sýrem

Každý den si můžete připravit chutné jídlo, pokud máte po ruce několik jednoduchých ingrediencí. Na dnešní oběd doporučujeme uvařit jídlo z brambor, mletého masa a sýra. Rodinný oběd si tak užijí nejen děti, ale také dospělí. Recept najdete na následujících řádcích. Vyzkoušejte ho a vychutnejte si výsledek. Přejeme dobrou chuť a příjemné chvilky strávené s vaší rodinou. Právě tyto chvíle jsou nakonec nejkrásnější.

Nezbytné přísady

Připravit si musíte jen pár surovin a připravíte svým dětem i zbytku rodiny úžasné jídlo, za které vám budou děkovat. Podívejme se, co všechno budete potřebovat na jednoduchou přípravu tohoto úžasného pokrmu. Přísady nezbytné pro výrobu:

  • 3 středně velké brambory,
  • 200 g mletého masa
  • 3 plátky slaniny,
  • 200 g strouhaného sýra
  • 3-4 lžíce rajčatové omáčky,
  • 20 g pšeničné mouky
  • 200 ml mléka,
  • sůl a mletý černý pepř
  • bylinky dle vlastní volby.

Pracovní postup

Nejdříve uvařte brambory v osolené vodě. Po uvaření je vyjměte z vody a nakrájejte na polovinu. Připravte si sýr tak, že ho nastrouháte na struhadle s většími otvory. Přidejte trochu slunečnicového oleje do pánve.

Maso dochuťte solí a mletým černým pepřem. Poté nakrájejte slaninu na malé kousky a přidejte ji k mletému masu. Poté přidejte pšeničnou mouku a promíchejte. Nakonec nalijte mléko. Neustále míchejte, dokud nezískáte silnější omáčku.

Přidejte nastrouhané brambory do masové směsi. Přidejte pár lžic rajčatové omáčky. Dobře promíchejte. Přidejte trochu soli a trochu strouhaného sýra. Touto náplní naplníme půlky brambor. Vložte plněné brambory vedle sebe do pekáče.

Na vrch je posypte strouhaným sýrem a bylinkami. Pekáč vložte do předehřáté trouby na teplotu 200 stupňů a nechte ji tam, dokud se sýr nerozpustí. Poté vyjměte brambory z trouby, nechte je vychladnout a vychutnejte si je se svými blízkými.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]