Tak dobré brambory jste ještě nejedli: Jsou plněné šunkou a sýrem, až do nich zakousnete, tak pocítíte nepopsatelnou symfonii chutí na jazyku

Pokud milujete hranolky, ale chtěli byste zrovna shodit pár kilo, bude tento recept pro vás to pravé. Lepší jídlo neseženete ani v restauraci.

Toto jídlo vám svou chutí možná připomene všemi oblíbená jídla z fastfoodů. Ale dobrou zprávou je, že je mnohem zdravější a přes to má neskutečně vynikající chuť. Ještě k tomu je to snadné a především velice rychlé na přípravu. Během chvilky tak můžete udělat senzační oběd pro celou rodinu a nezabere vám to celé dopoledne.

Co budete potřebovat

  • 6 brambor
  • 100 g šunky
  • 30 g sýru Gouda
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 100 g krabích tyčinek
  • 30 g másla
  • 1 svazek petržele
  • 30 g parmazánu
  • 100 g tatarské omáčky
  • dle chuti sůl a pepř

Rychlý a výživný oběd

Brambory si omyjte a potom každou zvlášť zabalte do alobalu. Na každé straně je propíchněte a dejte péct do trouby. Mezitím si připravte náplně, které budete do brambor dávat. Můžete jich udělat kolik chcete, ale nejlepší jsou tyto 3.

Ta první je se šunkou. Šunku si nakrájejte na kostičky a tavený sýr si utřete. Petrželku nasekejte nadrobno a vše smíchejte v jedné misce a dochuťte majonézou.

Druhá a třetí náplň

Druhá náplň je z krabích tyčinek. Ty si nakrájejte na malé kousky a také si nastrouhejte tvrdý sýr. Vše smíchejte dohromady a dochuťte solí, pepřem a majonézou. Třetí náplň je tatarská omáčka, kterou si můžete koupit v obchodě a nebo si doma udělat vlastní. K domácí tatarské omáčce budete potřebovat pouze majonézu, strouhané okurky, nakrájené kapary, česnek, kopr a hořčici. Vše smíchejte dohromady a máte hotovo.

A je skoro hotovo

Každý brambor si rozkrojte napůl a dužinu trošku rozmačkejte vidličkou. Navrch potom dejte máslo a nakonec jakoukoliv náplň. A to je všechno, můžete začít podávat. Takto pečené brambory jsou opravdu moc chutné. Náplně můžete buď namazat na každou bramboru a nebo je dát do misky a mazat až u stolu. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]