Plněné masové kuličky jsou pochoutkou, po které se budete oblizovat

Plněné masové kuličky ukazují, jak zajímavě se dá využít mleté maso. Pokud máte dost klasických receptů, zkuste tento. Není o nijak více složitý než klasická sekaná, nebo třeba karbanátek. Je ale o poznání chutnější, než daná známá jídla. Garantujeme vám, že až ochutnáte, tak nám dáte za pravdu.

Zde je seznam ingrediencí

Plněné masové kuličky se vám bez správných ingrediencí nepovedou. Proto pro vás máme výpis všeho, bez čeho se neobejdete. Připravte si:

  • 1 kg mletého drůbežího masa
  • 1 cibuli
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 5 lžic pšeničné mouky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 200 g másla
  • 100 g tvrdého sýra
  • 300 ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky oblíbeného koření
  • 1 hrst kopru, nebo jiného koření

Masová směs je základem

Je celkem jasné, že mleté maso se musí nejprve ochutit a musí se z něho připravit požadovaná směs. Jinak nepočítejte s tím, že se vám plněné masové kuličky povedou. Základem je tedy mleté drůbeží maso, ke kterému přidáte nastrouhanou cibuli, koření, stejně jako v případě potřeby sůl a pepř. A vše velmi důkladně promícháte.

Nachystejte si náplň

Když je nachystáno maso, můžete se pustit do přípravy náplně. Ani tady to není nijak složité. Základem je máslo, do kterého přidáte nastrouhaný sýr a dále také nasekaný kopr, nebo jiné zelené bylinky. Vytvořte jednotnou směs, kterou můžete nechat tuhnout v lednici, kde se také dobře odleží.

Ještě chybí těsto

Vaše plněné masové kuličky se budou obalovat v těstíčku. A tak si musíte nachystat i to. Zde už vám zbývá jenom smíchat zbývající ingredience. Tedy hlavně mouku, vejce, citronovou šťávu a prášek do pečiva. Tím by mělo vzniknout jemné těstíčko na obalování.

Pusťte se do tvoření kuliček

Nemusí se nutně jednat o souměrné kuličky, ale určitý tvar by vaše jídlo mít mělo. V dlani si vytvořte placku z mletého masa, udělejte v ní důlek a do něho vložte trochu máslovo-sýrové náplně. Potom mleté maso důkladně zabalte, aby náplň nevytekla. Potom kuličku obalte v těstíčku a je hotová. Takto snadno postupujete i u dalších.

Smažte v oleji

Následná tepelná úprava je už velmi jednoduchá, nejde o nic jiného, než o smažení v oleji. Jeho dostatečnou vrstvu rozehřejte v pánvi a dejte do ní jednotlivé plněné masové kuličky. Smažte ze všech stran do zlatova. Potom je stačí nechat už jenom okapat a můžete servírovat. Až poprvé ochutnáte, budete tuto masovou pochoutku stoprocentně milovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]