Připravte si tuto lahodnou pochoutku z mletého masa a taveného sýra, která může být skvělou svačinou nebo přílohou. Recept je snadný a chutná prostě skvěle.
Pokud vás láká připravit si něco nového, snadného a dostatečně chutného, tento recept je pro vás tím ořechovým. Jedná se o lahodnou pochoutku z mletého masa a taveného sýra, kterou si můžete připravit buď jako přílohu, nebo jednoduchou svačinku do práce. Příprava je velmi snadná a nezabere vám ani moc času, takže si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho – rozhodně nebudete litovat!
Svačina z mletého masa a taveného sýra
Tato svačina z mletého masa a taveného sýra je skvělý způsob, jak uspokojit své chuťové buňky, pokud si chcete uvařit něco dobrého, ale nenapadá vás co. Jedná se o jednoduchý recept, se kterým si poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Stačí postupovat podle níže uvedeného receptu a dobrý výsledek vás rozhodně nemine. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:
- 400 gramů mletého masa
- 8 plátků taveného sýra
- 1 ks cibule
- 1 ks vejce
- 2/3 hrnku mleté strouhanky
- Slunečnicový olej
- Sůl, podle chuti
- Pepř, podle chuti
Postup pro přípravu:
- Nejprve si připravte mleté maso – můžete si zvolit jakýkoliv druh podle vaší chuti, ovšem nejvíce se prozatím osvědčilo hovězí. To vložte do mísy, přidejte nahrubo nastrouhanou cibuli, vejce a strouhanku (zhruba 3 polévkové lžíce). Osolte, opepřete a všechny ingredience dobře promíchejte.
- Mleté maso musí být tuhé a snažte se, aby v něm nebyli žádné hrudky z ostatních ingrediencí. Poté položte polovinu směsi na pracovní plochu mezi dva kusy plastové fólie
- Válečkem vyválejte z masové směsi obdélník, na který následně položte 4 plátky taveného sýra, přičemž si mezi každým z nich nechte dostatečnou vzdálenost.
- Nyní nakrájejte mleté maso podle vzoru sýrů na 4 čtverečky. Poté spojte jejich protilehlé rohy tak, abyste získaly trojúhelníky (okraje můžete zpevnit svými prsty). Totéž nyní udělejte s druhou částí mletého masa.
- Trojúhelníky mletého masa obalte dále ve strouhance a osmažte je na oleji z obou stran při střední teplotě, a to po dobu 5 až 7 minut.
- Hotové trojúhelníky mletého masa položte na talíř, posypte zelení a podávejte jako svačinu nebo přílohu k hlavnímu chodu. Sýr dodává masové směsi lahodnou smetanovou chuť, tudíž je pokrm ve výsledku velmi vydatný a aromatický.
- Jakmile trojúhelníky vychladnou, můžete je rovnou podávat.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Pokud jste postupovali podle jednotlivých kroků, měli byste nyní mít připravenou lahodnou svačinku, kterou si můžete vychutnat buď v práci nebo ji přidat k hlavnímu chodu. Maso bude ve výsledku velmi lahodné a sýr krásně rozteklý, což je kombinace, které prostě nelze odolat. Navíc jde o velmi jednoduchý recept, tudíž by s ním neměl mít problém ani žádný začátečník v kuchyni.
Napište komentář