Tuto část kuřete nikdy nekonzumujte. Podle zdravotníků jde o skladiště všech toxinů a škodlivých látek

Fotografie: Freepik

Pokud si rádi pochutnáváte na kuřecím masu, pak byste si měli dát velký pozor na to, co všechno z něj jíte. Některé části  mohou být zdraví nebezpečné.

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější potraviny po celém světě a platí to i pro Českou republiku. Jeho pravidelná konzumace nabízí řadu zajímavých zdravotních benefitů pro lidské zdraví, jako jsou dle webu Healthline hlavně kvalitní bílkoviny a zdravé tuky. Mnozí si nicméně neuvědomují, že ne všechny jeho části je dobré konzumovat, protože mohou být rizikové ze zdravotního hlediska. Platí to především pro malé děti, které nemají rozvinutou imunitu.

Tyto části kuřete nikdy nejezte

Pokud si rádi připravujete kuřecí maso, pak si dejte pozor na to, co všechno z něj jíte. Prsa, křidýlka či stehna – to vše jsou lahodné části, jejichž konzumace lidskému tělu nijak neškodí, naopak mu prospívá. Pak je tu nicméně ocasní část, o které se to samé říci nedá. Ačkoli jde o zcela nenápadnou část, plní vylučovací funkci, což také znamená, že je ve většině případů plná bakterií a parazitů. Nepomůže navíc ani důkladné tepelné ošetření masa.

Jakmile si tedy kuře budete připravovat, raději tuto část odřízněte a vyhoďte ji. Opravdu to za to nestojí, a to obzvláště pokud připravujete pokrm pro malé děti. Ty jsou totiž mnohem náchylnější vůči působení různých mikroorganismů a mohlo by je to ohrozit. Stejně tak je podle serveru Parenting dobré vyhýbat se kuřecí hlavě a plicím, ve kterých se taktéž mohou vyskytovat paraziti odolní vůči teplu.

Penny

České řetězce hasí kolosální průšvih, zákazníci byli vyslyšeni. Za klamavé praktiky padly rekordní pokuty

bolest břicha
Fotografie: Freepik

Hlava zase často obsahuje škodlivé látky, které pták filtroval z prostředí, a to včetně těžkých kovů a dalších toxinů. Raději si proto vždy vybírejte pouze běžné části kuřete, které jsou plné bílkovin a dalších užitečných nutrientů pro lidské tělo. Vždy také dodržujte zásady hygienické manipulace s masem a připravujte ho dostatečně dlouho, abyste zničili všechny potenciálně škodlivé mikroorganismy. Na webu Svět Kreativity jsme také psali o hrůzné dovolené v polorozpadlém hotelu.

Zdroj: Parenting, Healthline, FDA

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*