Pětiminutový salát dle receptu od dietoložky: Tak chutný, že v míse nezůstane žádný zbytek. Hodí se k čemukoli

Saláty jsou jednou z možností, co dobrého připravit na lehký oběd nebo večeři. Hodí se i jako pohoštění pro pozvané hosty.  Můžete je servírovat jako doplněk masových jídel. 

Předností salátů je to, že je možné je připravit nasladko i naslano z dostupných surovin, jimiž může být sezónní ovoce a zelenina. Kromě toho, že bývají chutné, tak jsou i zdravé, plné vitamínů a živin. Sladké varianty ocení zejména menší děti, když v salátu najdou své oblíbené ovoce. Slaný salát připravíte i z obyčejné mrkve a kukuřice. Stačí vědět, jak na to. A přitom vám to nezabere moc času.

Jaké výhody přináší konzumace kukuřice

Kukuřice se běžně v kuchyni používá pro přípravu kaše nebo placek. Lze ji jíst i opečenou nebo vařenou. Kukuřice je bohatá na draslík, hořčík, železo, zinek a fosfor. Najdete v ní také kyselinu listovou a niacin. Má vysoký obsah vlákniny a přitom je nízkokalorická. Je výbornou zeleninou pro pevné nervy, vitalitu a krásu.

Co budete potřebovat na zeleninový salát s mrkví

  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 ks jablka
  • 180 g konzervované kukuřice
  • 4 vařená vejce
  • 2 lžíce majonézy

Co budete potřebovat na přípravu marinády

  • půl lžičky soli
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce octa
  • 150 ml vroucí vody

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkroužky. Dejte ji do misky a přidejte všechny ingredience určené pro přípravu marinády. Nechte cibuli marinovat tak dlouho, dokud směs nezchladne. Jakmile bude cibule studená, slijte marinádu a přebytečnou kapalinu z ní vytlačte ven.
  2. Uvařte vejce natvrdo, oloupejte a nakrájejte na malé kostky.
  3. Mrkev nakrájejte na drobné kousky.
  4. V salátové míse smíchejte marinovanou cibuli, nakrájenou mrkev a vejce a doplňte konzervou kukuřice ve slaném nálevu.
  5. Do směsi přidejte nastrouhané jablko, nejlépe sladké.
  6. Salát dochuťte solí podle potřeby a majonézou.
  7. Tento salát je výborným doplňkem masových pokrmů, jako jsou kebaby, maso pečené v troubě, kuřecím závitkům.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*