Nejchutnější majonézový salát s klobásou a kukuřicí. Tak málo levných ingrediencí, a přitom tak luxusní recept

salát s klobásou

Jestliže máte rádi různé druhy salátů a rádi si vyzkoušíte i nové, může to být například tento velice jednoduchý salát s majonézou, klobáskou a kukuřicí.

Saláty patří mezi oblíbená jídla mnoha jídel, protože jsou většinou dietní a obsahují málo kalorií. Ne všechny saláty však musí být dietní, protože některé obsahují i suroviny, které jsou vhodnější spíše k rohlíku nebo jinému pečivu. Příkladem může být tento salát, který obsahuje majonézu, klobásku a kukuřici. Je tedy vhodný třeba na oslavy nebo na svačinu či večeři s rohlíkem.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto lahodného salátu si nachystejte následující suroviny:

  • 150 g kukuřice
  • špetka soli
  • 8 ks cherry rajčata
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 200 g klobása
  • 1 ks cibule

Velice jednoduchá příprava salátu

I když tento salát není vhodný zrovna do diety, tak občas si jej dopřát můžete a skvělé je, když jej uděláte například na oslavy, nebo jej můžete udělat i na večeři a doplnit jej celozrnným pečivem nebo žitným chlebem. Uvidíte, že takový salát si zamilujete a budete jej dělat pravidelně, abyste si na něm mohli pochutnat.

ingredience na salát

Přípravu tohoto salátu začněte tím, že si nakrájíte klobásku na malé kousky a nejlepší bude, když to budou tenké nudličky. Dále nakrájejte cibuli na půlkolečka a cherry rajčata nakrájejte také tak, aby vznikly malé kousky. V případě, že doma nebudete mít cherry rajčata, ale jen ta velká, vykrojte z nich jejich jádro, které se do salátu příliš nehodí.

zamíchaný salát

Dokončete salát a máte hotovo

Jakmile budete mít všechny suroviny nakrájené a zpracované, můžete si vzít salátovou mísu, do které dáte cibuli, rajčata, klobásu, kukuřici z konzervy bez tekutiny, a nakonec vše osolte. Aby byl salát ještě chutnější, můžete jej dochutit ještě majonézou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]