Připravte si domácí uzeniny. Stačí trocha kuřecího a správný postup

Kupované uzeniny jsou často plné konzervantů, a proto je nasnadě si připravit doma vlastní. Pokud jste trpěliví, vykouzlíte dokonalé domácí uzeniny, které budou chutnat celé vaší rodině i přátelům. Zejména kuřecí klobásy pak ocení děti. Jsou totiž jemné a velice chutné. Konzumovat je mohou i ti, kteří drží dietu. Neobsahují příliš kalorií. Pojďte si s námi připravit báječnou kuřecí klobásu, kterou neudíte, nevaříte, pouze ji vychladíte.

Potřebné ingredience k přípravě kuřecí klobásy

Než se pustíte do přípravy kuřecí klobásy, připravte si tyto suroviny:

  • 2 kilogramy kuřecího masa
  • 1 cibuli
  • 1 a půl litru vody
  • 2 malé lžičky soli

Dále se neobejdete bez: 10 kuliček černého pepře, tří kuliček jalovce, tří bobkových listů, 15 gramů rozpustné želatiny a tří stroužků česneku.

Jak postupovat při přípravě domácí kuřecí klobásy?

Pokud máte kuře vcelku, je potřeba jej nasekat na kousky. Kuřecí čtvrtky pak omyjte a vložte do velkého hrnce spolu s oloupanou celou cibulí, bobkovým listem, jalovcem, pepřem, solí a zalijte studenou vodou. Na plotně pak vše vařte zhruba dvě hodiny.

Uvařené kuřecí maso vyjměte z vývaru a odtrhejte jej od kosti. Vložte do velké mísy a přelijte 180 mililitry kuřecího vývaru v kterém jste rozpustili želatinu. K směsi následně přidejte i lisované stroužky česneku a důkladně vše promíchejte vařečkou.

Tvoření klobásy, fáze chlazení a servírování

Hotovou hmotu na kuřecí klobásu navrstvěte lžící na těsno do plastové čisté lahve s odříznutým hrdlem, použít můžete jak velkou litrovou, tak i více těch půllitrových. Kuřecí směs v nádobě dejte alespoň na deset hodin do lednice a chlaďte do ztuhnutí. Ztuhlou klobásu vyjměte z plastu a pokrájejte na kolečka, podávejte s čerstvým pečivem a třeba i zeleninou. Tento pokrm se perfektně hodí k snídani, svačině, nebo třeba i k večeři. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]