Připravte si lahodný dort s mlékem, který si vychutná každé dítě!

Děti milují mléko! To je jednoduše fakt. Připravte jim příjemné překvapení a udělejte podle našeho receptu vynikající dort s mlékem, který si zaručeně vychutnají. A chutnat bude zajisté nejen dětem, ale také dospělým. Jeho příprava není vůbec těžká a potřebujete na něj jen pár základních surovin, které máte doma možná i v tuto chvíli. Máte-li chvilku, můžete se rovnou pustit do toho.

Potřebovat budete:

  • 200 ml mléka (o pokojové teplotě)
  • 2 vejce
  • 200 g cukru
  • 1 lžíce 9% octa
  • 100 ml rafinovaného slunečnicového oleje
  • 150-200 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • kokosový med
  • kokosové vločky podle chuti na ozdobu.

Způsob přípravy

Smíchejte mléko a ocet. Nechte je několik minut stát, aby se spojili.

Vejce a cukr míchejte mixérem o vysoké rychlosti několik minut, dokud se nezmění na nadýchanou, objemnou a bělavou hmotu. Přidejte mléko v kombinaci s octem. Míchejte špachtlí nebo vidličkou.

Přidejte rafinovaný slunečnicový olej. Promíchejte. Postupně přidávejte mouku společně s práškem do pečiva. Míchejte špachtlí nebo vidličkou, krouživými pohyby zdola nahoru.

Získané těsto přeneste na plech vyložený papírem na pečení nebo potřený olejem. Rovnoměrně ho rozetřete. Pečte koláč po dobu 20-25 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.

Zkontrolujte, zda je hotové testem párátka. Koláč nechte vychladnout, poté vyjměte z plechu a dejte na talíř. Povrch potřete medem pomocí štětce.

Poté jej posypejte kokosovými vločkami.

Experimentujte se zdobením

Nemáte-li rádi med a kokos, anebo nechcete dort až příliš sladký, můžete pochopitelně na zdobení použít něco úplně jiného. Dort bude jistě skvělý i s čokoládovou polevou, stejně jako lehkou vrstvou moučkového cukru nebo jakýmikoli posypkami. Zvolit ale můžete také ovoce, a to především během léta, kde máte k dispozici čerstvé jahody a maliny. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]