Připravte si lehký a chutný recept na masové kuličky v troubě

Svět v současné době prožívá krizi, která nás přiměla zůstat doma a vrátit se do kuchyně. Pro fanoušky malých pokrmů, které si mohou připravit doma, budou tyto masové kuličky naprosto dokonalé. Právě teď je správný čas začít si vařit domácí jídlo a naučit se nové recepty. Bez opuštění svého domova můžete docela snadno ochutnat dobré pokrmy, které vám připomenou jídlo z restaurace. Anebo můžete experimentovat se zahraničními chutěmi.

Během pandemie Covid-19 jsme poznali bolest a psychologické důsledky domácího vězení. Na druhou stranu jde ale o skvělou příležitost, kdy můžete popustit uzdu své fantazii, a to nejen v kuchyni. Vyzkoušejte tento šťavnatý recept na masové kuličky s kuřecím masem nebo rybou. Uděláte je snadno v troubě, jsou docela rychlé a neuvěřitelně dobré.

Maso, kuře nebo ryba. Výběr je na vás!

Hlavní ingredienci si můžete zvolit sami, což je úžasné. Pokaždé ji totiž můžete vyměnit. Zbytek receptu se nezmění, ale chuť bude pokaždé úplně jiná. Nebojte, nebudete potřebovat nic složitého, šíleného, ani drahého.

Připravte si:

  • 350 gramů masa dle svého výběru
  • 3 plátky sendvičového chleba
  • 3 lžíce strouhanky
  • sklenici mléka
  • 1 vejce
  • trochu strouhaného parmazánu
  • lžíci nasekané petrželky
  • koření dle vašich chutí
  • sůl
  • pepř.

Zbytek je čistě na vás. Záleží na tom, jaké chutě si vaše rodina vychutnává nejvíce.

Jdeme na přípravu

Všechny ingredience byste měli smíchat v míse. Začněte s plátky bílého chleba, které se rozpadnou. Poté přidejte mléko a až potom přidejte vše ostatní. Na konci vám vznikne lepkavá a kompaktní pasta. Pokud máte rádi cibuli, přidejte pár lžic nakrájené cibule a vše spolu promíchejte.

Předtím, než přejdete k samotné přípravě receptu, doporučujeme směs nechat odpočívat v lednici. Mezitím předehřejte troubu a připravte si vhodný plech, který vyložíte pečicím papírem.

Před položením směsi na pečicí papír na plechu vytvořte středně velké kuličky. Nalijte trochu olivového oleje a posypte je trochou strouhanky. Masové kuličky byste měli péct při 200 stupních po dobu zhruba 20 minut, ale po 10 minutách pečení je otočte.

Můžete je podávat s restovanou zeleninou, hnědou rýží nebo středomořským salátem. Uvidíte, že děti budou z kuliček nadšené a potěší chuťové pohárky celé vaší rodiny.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]