Pudingové řezy se sušenkami

Napoleon je výborný nepečený dort ze sušenek a pudingu. Právě díky tomu, že je nepečený, je jeho příprava velmi snadná. Vy tak můžete udělat skvělý dort a zároveň zabavit Vaše děti. Co kdybyste požádali o pomoc svou dceru? Užijete si spoustu zábavy, dcerka se něco naučí a vy využijete společné chvíle k něčemu užitečnému. Ne vždycky je zlo, nechat si pomoct od svých malých dětí. Mnohdy nadělají spoustu nepořádku, který je pak potřeba uklidit, ale výsledek opravdu stojí za to.

Na tento nepečený dort budete potřebovat těchto pár surovin:

  • 1 l mléka
  • hrnek pšeničné mouky
  • 2 sáčky vanilkového pudingu
  • 4 vaječné žloutky
  • 200 g másla
  • 150 g cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 200 g sušenek,
  • možné dort na vršku posypat moučkovým cukrem

A jak na dort Napoleon, aby byl perfektní?

V prvním kroku smíchejte polovinu mléka (tedy 500 ml) s pudingovým práškem a vmíchejte do něj žloutky. Zbývajících 500 ml mléka přiveďte na sporáku k varu. Potom pomalu nalijte směs studeného mléka do toho vroucího. Krém vařte za stálého míchání na mírném ohni, stejně jako klasický puding, dokud nezhoustne.

Na plech nebo do dortové formy naskládejte na dno vrstvu sušenek. Když budete dělat dort na pečicím papíru, bude se Vám následující den lépe porcovat. Na patro sušenek naneste vrstvu krému. Proces opakujte střídáním sušenek a krému tak dlouho, dokud je máte. Horní vrstva by se neměla skládat z krému, ale ze sušenek, proto je dobré si vrstvy rozvrhnout.

Horní vrstvu sušenek trochu zatlačte do krému, aby se dobře upevnily a držely na svém místě. Dort hned po dodělání nebude dobrý. Je nutné dát ho do lednice a přes noc ho nechat uležet. Pokud se Vám na něj budou sbíhat sliny, hned ráno už si můžete pochutnat.

Když by se Vám dort líbil trochu více zasněžený, neváhejte a posypte ho moučkovým cukrem. Nechte moučkový cukr projít sítkem, ať je vrstva jednotná a pěkná bez zbytečných hrudek cukru.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]