Pudinkový dort s ovocem si získá i ty nejnáročnější strávníky. Zkuste ho

Když chcete upéct opravdu výjimečný recept, je na místě zkusit tento pudinkový dort. Uvidíte, že vás dostane. A to řadou unikátů. Mezi ně patří dokonalá chuť, ale i jednoduchost přípravy, stejně jako nelze zapomenout ani na skvělou vláčnost a netradiční kombinace chutí.

Jaké ingredience budou potřeba?

Aby se vám pudinkový dort povedl, budou třeba ingredience. Skládá se z několika vrstev a podle nich si rozdělíme i to, co na něho budete potřebovat. Začneme základem v podobě těsta, na které bude třeba toto:

  • 3 vejce
  • 100 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 100 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva

Když máte vše, co potřebujete, můžete se pustit také do shánění ingrediencí na pudinkovou část. Tady to opět není nic složitého, jelikož potřeba bude toto:

  • 1 litr mléka
  • 3 balení vanilkového pudinku
  • 7 lžic cukru
  • 100 g bílé čokolády

100 g másla

Jelikož jde o dort s ovocem, nesmí se zapomínat ani na tuto vrstvu. Aby měla správnou konzistenci a držela jak má, připravte si:

  • 500 g jahod
  • 500 ml vody
  • 3 lžíce cukru
  • Želatinu

A jdeme na to. Začněte těstem

Čím se začíná, to je celkem jasné. Je to těsto. Základ je ušlehat vejce s cukrem do požadované konzistence. Tu zjemněte olejem a přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto míchejte, aby v něm nebyly hrudky.

Když jste s jeho konzistencí spokojeni, nalijte ho do plechu nebo zapékací mísy o rozměrech 20 x 30 cm a dejte do trouby rozehřáté na 200 stupňů Celsia. Doba pečení je asi 20 minut.

Nachystejte si pudink

Když se těsto peče a potom chladne, máte čas na pudink. Prášek rozmíchejte ve studeném mléce, přidejte cukr a pomalu zahřívejte. Za stálého míchání pozvolna vařte, dokud nezískáte požadovanou konzistenci. Poté odstavte ze sporáku a vmíchejte nakrájené máslo a čokoládu. Obojí se rozpustí a vznikne jednotná hmota.

Začněte tvořit dort

Nyní už můžete použít základní vrstvu těsta, na kterou následně rovnoměrně nanesete pudink. Vše rozetřete do roviny a následně důkladně posypete jahodami nakrájenými na menší kousky. Základ máte hotový.

Nyní už jenom dle návodu připravíte želatinu, kterou následně jahodovou vrstvu opatrně zalijete. Potom by měl pudinkový dort přijít do lednice a po několika hodinách v ní by měl být připravený k první ochutnávce.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]