Kečup už nemusíte kupovat pouze v obchodě. Můžete si ho vyrobit doma a potřebovat k tomu budete pouze rajčatový protlak.
Mnoho lidí si neumí představit, že by doma neměli aspoň jednu lahvičku kečupu. On se totiž skvěle hodí například jako příloha ke hranolkám a nebo ho můžete přidat do jakékoliv omáčky. Ale věděli jste o tom, že kečup nemusíte nutně kupovat v obchodech? Ano, rajčatový protlak si totiž můžete bez větších problémů vyrobit i doma a za použití obyčejného rajčatového protlaku.
Co budete potřebovat
- 400 g rajčatového protlaku
- voda
- 60 ml octa
- lžička koriandru, bazalky a hořčice
- 1 lžíce mouky
- 3 čajové lžičky cukru
- 2 stroužky česneku
- 1,5 lžičky soli
- 0,5 lžičky tymiánu
Je to opravdu jednoduché
Nejprve si v malé misce smíchejte studenou vodu s moukou tak, aby nevznikly hrudky. Na oheň dejte hrnec, nalijte do ní ocet, přidejte sůl, nasekaný česnek, bylinky a koření. Přilijte směs s moukou a za stálého míchání přiveďte do konzistence zakysané smetany. Přidejte rajčatový protlak, pořádně promíchejte a počkejte, než se tato konzistence začne vařit. V tu dobu okamžitě odstavte z ohně.
Takto připravený kečup nechte vychladnout a poté ho nalijte do nádoby s víčkem. Ano, takto jednoduché to je. Výsledek dejte do lednice a můžete ho začít používat. Uvidíte, že i vašim dětem bude chutnat více než ten kupovaný kečup. Opravdu to vyzkoušejte, protože je to až směšně jednoduché a stojí to za to. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář