Nakládané okurky s kečupem. Velmi zajímavý a originální recept, který vám určitě zachutná

Pokud už teď víte, že budete mít dostatek okurek, určitě si uložte tento recept. S kečupem totiž vytváří naprosto dokonalou kombinaci.

Mnoho lidí si doma zavařuje různé ovoce a zeleninu, protože je to mnohem lepší, než zavařeniny kupovat v obchodě. Stejně je to i s nakládanými okurkami, které také chutnají lépe, když jsou domácí. Především kvůli tomu, že si do nich můžete přidat čeho chcete a kolik chcete. A do tohoto receptu se přidává ještě k tomu kečup, takže jsou velmi zvláštní, ale moc dobré.

Co budete potřebovat

Ingredience

  • malé okurky
  • česnek
  • bobkový list
  • kuličky černého pepře
  • kopr
  • hořčičná semínka

Na marinádu

  • 2l vody
  • 2 polévkové lžíce soli
  • 200 ml octa
  • 1 šálek cukru
  • 250 g kečupu

Jak udělat tyto nakládané okurky

Vezměte si litrové sklenice a na dno dejte nasekaný stroužek česneku, pár semínek černého pepře, snítku kopru a 1 bobkový list. Okurky si naskládejte pevně do sklenice. U okurek je dobré odříznout špičky, ale můžete je tam dát i celé. Poté si připravte marinádu. Přiveďte vodu k varu a přidejte do ní všechny ingredience potřebné na marinádu.

Fotografie: Pexels

Do sklenic s okurkami si nalijte připravenou marinádu. Dno velkého kastrolu si vyložte utěrkou a zavařovací sklenice do tohoto kastrolu vložte. Přikryjte ho pokličkou a zalijte vařící vodou až po okraj. Jakmile začne voda vařit, nechte ještě cca 15 minut sterilovat. Poté pomalu a opatrně vyndávejte z kastrolu. Opravdu si dejte pozor, protože sklenice budou velmi horké.

A máte hotovo

Jakmile budete mít sklenice vytažené, u každé z nich pořádně utáhněte víčko. No a okurky máte hotové. Ve spíži vám vydrží velmi dlouho a tak je můžete vytáhnout kdykoliv na ně dostanete chuť. Jsou skvělé jen tak jako svačinka a nebo je můžete podávat k nějakému slanému jídlu. Třeba k řízku s bramborovou kaší. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]