Recept na Bounty řezy s kokosem

Proč si kupovat fádní kokosové tyčinky Bounty, když si můžete připravit tyto lahodné Bounty řezy. Jsou plné krému, kokosu i čokolády. Jistě jimi potěšíte celou svou rodinu a zejména pak dětské osazenstvo. Příprava zákusku není nijak složitá. V několika málo krocích vykouzlíte přímo božský dezert!

Potřebné ingredience na přípravu základního těsta

Obstarejte si tyto suroviny:

– 150 gramů změklého másla

– 1 vaječný žloutek

– 100 gramů krupicového cukru

– 1 balíček prášku do pečiva

– 2 lžíce kakaového prášku

– 200 gramů polohrubé mouky

Na kokosový krém pak budete potřebovat:

– 6 vaječných bílků

– 150 gramů moučkového cukru

– 200 gramů jemných kokosových vloček

Vanilkový krém sestavíte z 5 vaječných žloutků, 4 lžic moučkového cukru, 200 mililitrů mléka, 2 lžic brandy, 200 gramů másla a balíčku vanilkového cukru.

Jak připravit těsto na řezy?

Nejprve si vyšlehejte v hlubší míse vaječné žloutky, poté přisypte cukr, přidejte máslo, prosetou polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakaový prášek. Vytvořte hladké a homogenní těsto. To rozdělte na dvě stejně objemné části.

Příprava kokosové náplně a pečení těsta

Pak se pusťte so přípravy kokosové náplně. Ve velké míse si vyšlehejte do sněhu vaječné bílky, postupně také do nich zapracujte moučkový cukr a kokosové vločky. Následuje vrstvení těst do plechu. K ruce si vezměte pekáč vystlaný pečícím papírem a na jeho dno nejprve nalijte první část základního těsta. Na něj navrstvěte sníh z bílků a kokosu a rovnoměrně rozprostřete. Krém zakryjte druhou částí kakaového těsta a dejte péct do trouby na 35 minut při 180 stupních Celsia.

Příprava vanilkové náplně

Než se těsto upeče, vrhněte se na výrobu vanilkové náplně do řezů. V rendlíku si zahřejte mléko a oslaďte jej moučkovým cukrem. Přiveďte k varu, poté odstavte a zapracujte do něj vaječné žloutky. Mléko nesmí být příliš horké, aby se vejce nesrazila! Na závěr do krému zakomponujte i máslo, koňak, vanilkový cukr a máte hotovo.

Kompletace Bounty řezů a servírování

Až se těsto upeče, vyjměte jej z trouby a nechte vychladnout. V další fázi jej rovnoměrně potřete vanilkovým krémem a na povrch nalijte čokoládovou polevu. Dejte dezert ztuhnout na pár hodin do lednice a poté krájejte na menší kusy. Podávejte s kopečkem vyšlehané čerstvé smetany, nebo s oblíbeným ovocem. Tento zákusek výborně doplní šálek vaší oblíbené kávy, kakaa, nebo čaje. Přejeme vám dobrou chuť!

Tip na závěr: Nepečené Bounty řezy

Pokud nejste příznivec zdlouhavého pečení, můžete si celkem snadno připravit oblíbené Bounty řezy i za studena. Potřebovat budete pouze jednu konzervu kondenzovaného mléka, 250 až 300 gramů kokosových vloček, 250 gramů hořké čokolády a 1 a půl lžíce kokosového tuku. Do zahřátého kondenzovaného mléka zamíchejte kokos a směs pak vlijte do formy na dort, nebo zapékací misky a dejte chladit do lednice. Mezitím si zhotovte čokoládovou polevu. A to tak, že si rozpustíte v mikrovlnce kokosový tuk spolu s hořkou čokoládou. Pak čokoládou přelijete kokosovou hmotu, necháte ztuhnout přes noc a je to!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]