Recept na domácí karamelky se zakysanou smetanou

Mnoho lidí má své dětství spojené s bonbony mnoha druhů. Obzvlášť karamelky jsou mezi dětmi oblíbené. Pokud je máte rádi i nyní, připravte si je rychle a jednoduše pomocí tohoto receptu. Budete z jejich chutě určitě unešení. Jsou jemné a rozplývají se na jazyku!

Potřebné suroviny na přípravu domácích karamelek

Připravte si následující ingredience:

  • 30 gramů másla
  • 220 gramů krupicového cukru
  • 220 gramů zakysané smetany

Množství surovin si však určitě podle toho, kolik si chcete vytvořit karamelek. Jsou opravdu skvostné, proto si jich vyrobte dostatek i do zásoby.

Jak postupovat při přípravě domácích karamelek?

Do středně velkého silnostěnného hrnce vsypte cukr a přelijte ho rozpuštěným máslem.

Dále vše zakápněte zakysanou smetanou, důkladně promíchejte vařečkou a nechte probublávat na mírném plamenu.

Směs je potřeba také průběžně míchat, aby se vám karamel nepřipálil ke dnu hrnce.

Po několika minutách vaření hmota změní barvu na světle hnědou a zhoustne. To je moment, kdy ji ještě necháte na prudším plamenu projít varem při soustavném míchání a pak jen odstavíte.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce