Recept na jablečné placičky, které si zamiluje celá vaše rodina. Jsou dokonale vláčné a rozplývají se na jazyku

Pokud stále tápete, co chutného a sladkého pro své milované připravit, vsaďte na jablečné placičky, které budete mít hotové během několika málo minut. Stanou se tak dokonalou chuťovkou nejen k šálku dobré kávy, ale třeba i k horkému kakau. Sbíhají se vám sliny? Pak se pusťte do tvoření.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu jablečných placiček?

Než se pustíte do práce, obstarejte si tyto suroviny na těsto:

  • 5 jablek
  • 2 vejce
  • 100 gramů krupicového cukru
  • 5 lžic hladké mouky
  • špetku soli
  • slunečnicový olej na smažení

Jak postupovat při přípravě jablečných placiček?

Nejprve si oloupejte jablka a nastrouhejte je nahrubo do velké mísy.

Pak k nim přidejte vejce, špetku soli, krupicový cukr, hladkou mouku a vypracujte homogenní těstíčko.

V další fázi si rozpalte na plotně pánev s trochou slunečnicového oleje a na její povrch pokládejte těsto po lžících tak, abyste tvořili menší placky. Ty smažte dozlatova z obou stran. Před servírováním je položte na savé papírové utěrky, aby odkapal přebytečný tuk.

Podávání jablečných placiček

Usmažené placičky podávejte například obalené ve skořicovém cukru, nebo třeba polité přírodním včelím medem. Hodit se bude i zakysaná smetana, hustější bílý jogurt, nebo kopeček čerstvé šlehačky. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pokud si budete chtít těstíčko vylepšit, je možné do něj před smažením zakomponovat například v rumu máčené rozinky, sušené ovoce dle libosti, nebo drcené vlašské oříšky. Se všemi těmito surovinami vykouzlíte skvostný dezert pro každou příležitost.

Obdobným způsobem lze vytvořit i jablečné palačinky, do receptu však přidáte ještě mléko a trochu více mouky, aby vznikla klasická palačinková směs. Placky pak pomažte třeba domácí rybízovou nebo jahodovou marmeládou. Takovou dobrotu si nenechá ujít nikdo z rodiny, to si můžete být jistí.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]